Mihajlović sa predstavnicima MMF-a o reformama i novim zakonima

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, razgovarala je sa predstavnicima misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za Srbiju, o reformama u železničkom i putnom sektoru, unapređenju poslovnog ambijenta i realizaciji infrastrukturnih projekata.

U tim razgovorima posebna pažnja posvećena je tome kako da poslovno okruženje u Srbiji bude još bolje, a čemu će doprineti zakoni koje je Ministarstvo pripremilo, a koji vrlo brzo ulaze u parlament, saopšteno je iz Kabineta potpredsednice Vlade.

"Donosimo novi zakon o postupku upisa u katastar koji će omogućiti građanima da čitav posao u vezi s upisom imovine završe na jednom mestu, kod notara. Srbija je danas 10. na svetu po izdavanju građevinskih dozvola, ali mi želimo da budemo još bolji. Zato donosimo i izmene Zakona o prostornom planiranju i radimo na tome da budemo još efikasniji u donošenju prostornih planova", navela je Zorana Mihajlović.

Dodala je da su i Vlada Srbije i Ministarstvo građevinarstva pohvaljeni za efikasnu realizaciju investicija.

"Građani Srbije mogu da budu zadovoljni jer se infrastrukturni projekti realizuju nikad brže, posebno kad govorimo o izgradnji putne mreže i rehabilitaciji železnice", rekla je Mihajlovićeva.

Dodaje da je upravo građevinska aktivnost "pogurala" rast BDP-a u prvom kvartalu 2018, koji je iznosio 4,5 odsto, a da je građevinarstvo tom rastu doprinelo sa 25 odsto.

"Pre četiri godine imali smo 500 gradilišta, danas ih je blizu 30.000, jer su danas uslovi potpuno drugačiji", navela je potpredsednica Vlade.

Šef misije MMF-a za Srbiju, Džejms Ruf, rekao je da je ministarstvo kojim rukovodi Mihajlovićeva dalo značajan doprinos da prethodni aranžman sa MMF-om bude uspešno završen.

"Uradili ste odličan posao na železnici", rekao je Ruf, i dodao da treba nastaviti sa unapređenjem procesa planiranja i realizacije javnih investicija, kako bi prioriteti bili dobro postavljeni, a raspoloživi novac maksimalno efikasno iskorišćen.

Sastanku u Vladi Srbije prisustvovali su i predstavnici Svetske banke, na čelu sa šefom Kancelarije Svetske banke u Srbiji Stivenom Ndegvom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво