Nagrade za kreativnost start-ap preduzetnicima

Preduzetnički timovi "Bustovski" i "Mečdej stikers" pokazali su najveću kreativnost u izradi svojih poslovnih ideja, inovativnost, kao i strateški pristup razvoju proizvoda, podelivši novčanu nagradu od 20.000 evra, u okviru drugog MTS start-ap ubrzanja.

Svi predlozi imaju tržišnu vrednost, tako da će ih "Telekom" na neki način koristiti u budućnosti. Ipak, izdvojila su se dva rešenja koja su pokazala najveći napredak od početka rada Start-ap akademije i koja imaju najviše izgleda da postanu održiv tehnički proizvod.

"Naš proizvod su mobilne aplikacije sa fotostikerima. Imamo već jednu aktuelnu ‘Moja bebuška' za mame i bebe a ono načemu trenutno radimo su stikeri za navijače i prvi put ćemo da testiramo našu ideju pred svetsko prvenstvo", kaže Vera i Miloš Stevanović iz "Mečdej stikersa".

"Mi u stvari digitalizujemo jednu jako važnu funkciju a to je funkcija upravljanja maloprodajom. Očekujem rezultate iz 21. veka, a radimo stvari iz 20. veka i došao je momenat da se stvari digitalizuju", ističe Biljana Ždrale iz start-apa "Bustovski".

Ovu nagradu dodeljuje "Telekom Srbija" najboljim polaznicima Start-ap akademije, koja već više od šest godina okuplja, pomaže i obrazuje domaće start-ap preduzetnike.

"Ovakvi projekti i ovakvi programi imaju jako veliku važnost, jer nas u stvari, menjaju. Naš mentorki rad i poznavanje tržišta njima može da pomogne, a mi svakako dobijamo nove, sveže ideje koje podržavamo", rekao je Milan Simić, izvršni direktor "Telekoma Srbije" za IT podršku i ICT servise.

Osim novčane nagrade, dobitnicima je obezbeđena mentorska podrška i besplatni servisi neophodni za razvoj digitalnih proizvoda – MTS optički pristup internetu i cloud server.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво