Uskoro pogon za proizvodnju tekstila u Malom Zvorniku

Turska kompanija "Majdenim tekstil" od oktobra ove godine otvoriće pogon za proizvodnju tekstila u Malom Zvorniku. Prema memorandumu koji su potpisali s opštinom u naredne dve godine zaposliće 500 ljudi.

Napuštena hala u industrijskoj zoni u Malom Zvorniku za nekoliko meseci postaće fabrika za proizvodnju tekstila.

U prvoj fazi turski "Majdenim tekstil" planira da zaposli 300 radnika, a do kraja 2020. godine još 200.

Uzeće u zakup poslovni prostor od 8.000 kvadrata, za čiju rekonstrukciju je srpska vlada dala 75 miliona dinara.

Potpredsednik Vlade i ministar za trgovinu Rasim Ljajić rekao je da investitor ne dobija nikakvu subvenciju. Naveo je da u Srbiji postoji permanentna kampanja dela javnosti kako Vlada daje stranim investitorima podsticaje, i da je to jedini razlog zašto dolaze u Srbiju.

"Većina turskih investitora dolazi po modelu koji je primenjen u Krupnju, a to je da zajedno opština i Vlada Repulike Srbije obezbeđuju pre svega prostor, a sve ostalo je na investitoru", objasnio je Ljajić.

Ozgur Celioglu, vlasnik kompanije "Majdenim tekstil", rekao je da su godinu i po dana trajali pregovori sa Vladom Republike Srbije. "Očekujemo da u oktobru počnemo proizvodnju", rekao je Celioglu.

Opština Mali Zvornik iz svog budžeta izdvojila je novac za otkup zemljišta i poslovnog prostora od privatnog vlasnika.

"Ovde 40 godina ništa nije otvarano, samo je zatvarano u zadnjih, da kažemo, trideset do četrdeset godina i ovo je prva značajna investicija", rekao je predsednik opštine Zoran Jevtić.

U Malom Zvorniku trenutno na posao čeka oko 2.000 ljudi. Sa novih 500 radnih mesta u naredne dve godine, nadaju se da će izaći iz grupe najnerazvijenijih opština u Srbiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво