Počela sezona krstarenja, Sava i Dunav dočekali turiste čistih obala

Sa nekoliko dana zakašnjenja, zbog visokog vodostaja, počela su turistička krstarenja Savom i Dunavom. Redovni polazak je svakog dana od 16 sati sa pristaništa kod hotela "Jugoslavija". Na zahtev putnika organizovaće se i vanredni polasci, a u planu su i noćna krstarenja.

Prvi utisak kada se priđe obali donosi prijatno iznenađenje. Reke su čiste, nema plastičnih kesa i flaša da plove uporedo sa brodovima, a na obalama je sve manje napuštenih splavova. Tokom sat i po vožnje smenjivali su se se lepi prizori – Kula Gardoš, Veliko ratno ostrvo, zidine Kalemegdana, Kula Nebojša, Saborna crkva, mostovi, Beograd na vodi.

Na brodu je bilo i veselo žensko društvo iz Rijeke.

"Sjajno. Uživanje je. Lepo je vreme. Ono što može Beograd da ponudi retko koji grad u Evropi može da ponudi", kažu Riječanke.

Tokom leta Savom i Dunavom krstariće osam brodova. 

"Beograd je milionski grad, turista je sve više i više tako da mislim da ima tu mesta za sve, ima prostora za mnogo više brodova, samo treba poraditi na promociji nautičkog turizma u  kao našeg domaćeg proizvoda, kaže Aleksandar Jovanović iz Odbora za nautički turizam Privredne komore Srbije.

Tu ne računam kruzere koji prođu kroz našu zemlju i zadrže se dan, dva", dodaje Jovanović.

Prošle godine Beograd je dobio novu kombinovanu turu " Beograd vaš domaćin".

"Turisti prvo obilaze grad otvorenim autobusom, a nakon toga dolaze na mesto odakle kreće naš brod i onda krstare rekom u pratnji vodiča", kaže Milena Antić iz "BS tursa".

Vožnju otvorenim autobusom prati snimljena audio-priča na osam jezika, a krstarenje je dvojezično, na srpskom i engleskom.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво