Direktorat: Čeka se zahtev za dobijanje dozvole za "Moravu"

Posle najave da će uz pomoć države za nekoliko meseci Aerodrom "Morava" kod Kraljeva postati civilno-vojni aerodrom, u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva kažu da su regulatorni zahtevi jasno definisani i da se sada čeka zvaničan zahtev rukovodstva aerodroma za dobijanje dozvole za civilne letove.

Načelnik Odeljenja aerodroma u Direktoratu Vladimir Pavlović rekao je za Tanjug da su već definisani regulatorni okvir i uslovi koje moraju da ispune kako operater aerodroma, tako i aerodrom, da bi dobili odgovarajuću dozvolu.

"Taj posao je već urađen. Uslovi su definisani i regulatorni okvir je definisan. Predstoji drugi zadatak, a to je da Direktorat, nakon dobijanja formalne aplikacije od strane budućeg operatera, spovede osnovnu proveru radi utvrđivanja ispunjenosti uslova", kaže Pavlović.

Ukoliko se, dodaje, potom proverom utvrdi da su svi zakonski uslovi ispunjeni, Direktorat će doneti odgovarajući akt, odnosno izdati dozvolu.

"Direktorat će kao i do sada, u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima i nadležnostima, pružiti punu podršku u postupku konverzije vojnog aerodroma u Lađevcima u civilni aerodrom Morava i postupku osposobljavanja aerodroma Morava za civilni vazdušni saobraćaj", naveo je Pavlović.

Plan je da aerodrom kod Kraljeva bude mešovit, i vojni i civilni, a Pavlović precizira da je domen nadležnosti Direktorata civilni saobraćaj na aerodromu.

Naveo je i da Direktorat dugi niz godina učestvuje u svim aktivnostima koje su vezane za proces osposobljavanja Aerodroma "Morava" za civilni vazdušni saobraćaj.

Ranije danas potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović izjavila je da je aerodromima u Srbiji potrebna pomoć države da bi mogli da se razvijaju i da se u njih investira i najavila da će uz pomoć države za par meseci Aerodrom "Morava" kod Kraljeva postati civilno-vojni aerodrom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво