Antić: Na skupu u Sofiji pozitivno ocenjen doprinos Srbije

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, koji u Sofiji učestvuje na konferenciji o energetici u Evropi, navodi da je na tom skupu pozitivno ocenjen doprinos Srbije u proteklim godinama kada je reč o obnovljivim izvorima energije.

Konferencija "Čista energija za sve Evropljane "Put u Budućnost" u Sofiji, prema Antićevim rečima, u prvi plan stavlja dva ključna pitanja - čistu energiju za sve Evropljane i nove projekte regionalnog povezivanja.

"Danas smo imali priliku da čujemo kakvi su planovi Evropske unije u vezi sa povećanjem učešća obnovljivih izvora energije u ukupnoj potrošnji energije", rekao je Antić.

Kako je istakao, na skupu je izuzetno pozitivno ocenjen doprinos Srbije u proteklim godinama kada je reč o obnovljivim izvorima energije.

"Pozitvino je ocenjena činjenica da ćemo u naredne dve godine imati novih 500 megavata iz obnovljivih izvora energije na mreži i da će to izuzetno značajno uticati na ostvarivanje ciljeva Srbije kada je potrošnja iz obnovljivih izvora energije u pitanju", naglasio je Antić.

On je dodao da će Srbija nastaviti da razgovara sa predstavnicima i Evropske komisije i energetske zajednice oko modaliteta u kojima će se to odvijati u drugoj fazi.

"Očekujem da će Srbija po tom pitanju, kada je region u pitanju, i dalje biti jedna od zemalja koja će imati ulogu lokomotive i predvoditi čitav region u tim novim trendovima", dodao je Antić.

On na Konferenciji na visokom nivou "Čista energija za sve Evropljane "Put u Budućnost" učestvuje na poziv bugarske ministarke energetike Temenuške Petkove.

Ta konferencija je posvećena perspektivama Balkana u okviru evropske budućnosti niske emisije ugljenika i ukljucuje panel diskusije koje se odnose na instrumente za tranziciju ka ekonomiji niske emisije ugljenika kao i na regionalnu saradnju u oblasti energetike.

Inače, ministar je govorio na panelu "Regionalna saradnja u oblasti energetike- Udruženi smo jači".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво