Mihajlović: "Morava" će postati civilno-vojni aerodrom

Svim aerodromima u Srbiji je potrebna pomoć države kako bi mogli da se razvijaju i da se u njih investira, izjavila je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

Zorana Mihajlović je najavila da će uz pomoć države za nekoliko meseci aerodrom "Morava" kod Kraljeva postati civilno-vojni aerodrom.

Mihajlovićeva je odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše to što je gradonačelnik Kraljeva zatražio od države da preuzme upravljenje nad aerodromom "Morava" kako bi proradio kao civilno-vojni, rekla da je i Čačak isto tražio pomoć od države za taj vojni aerodrom u Lađevcima kako bi proradio i za civilni saobraćaj.

"Hvala gradonačelnicima Kraljeva i Čačka, koji su to tražili. Drago mi je što građani ta dva grada mogu da vide značaj tog vida saobraćaja. Žao mi je što, s druge strane, u Nišu razmišljaju potpuno drugačije", rekla je Mihajlovićeva.

Ministarka je izjavila da je svim aerodromima potrebna pomoć države da bi mogli da se razvijaju i poručuje – ako s druge strane Niš odluči da to ne želi, onda je ta odluka na građanima, odnosno odbornicima Niša.

Istakla je da će država nastaviti da ulaže u aerodrom "Morava".

Kako je rekla, građani Kraljeva i Čačka i tog dela Srbije će moći da računaju ne samo na putnički već i na kargo avio-saobraćaj.

Mihajlovićeva je istakla da će Vlada finansirati dva kapitalna projekta u Valjevu – izgradnju brze saobraćajnice do Koridora 11 i završetak hidrosistema "Stubo–Rovni".

broj komentara 0 pošalji komentar