Radovi na pruzi od Požege do Kraljeva za veću brzinu vozova

Počeli su radovi na rekonstrukciji glavnog prolaznog koloseka železničke stanice Dragačevo na pruzi od Požege do Kraljeva. Rekonstruisaće se i 650 metara pruge, čime će se brzina od 60 povećati na 100 kilometara na sat. Pruga je posebno značajna za građane i privredu tri okruga.

Radovi će trajati desetak dana i vrednost investicije je oko tri i po miliona dinara.

"Ono što je naš strateški interes i cilj je da učinimo sve da vratimo železnicu na mesto koje joj pripada, i kao vidu saobraćaja, ali i da privučemo investitore i putnike", rekla je ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Početak radova obišli su i generalni direktor "Infrastrukture železnice Srbije" Miroljub Jevtić i načelnik Moravičkog upravnog okruga Slobodan Jolović.

"Rekonstrukcija ovog dela pruge je veoma bitna stvar jer preko nje se sem putničkog odvija i transportni saobraćaj prvenstveno za velike kompanije, kao što je čačanska 'Sloboda' i lučansko preduzeće 'Milan Blagojević – Namenska', kao i za mnoge druge firme koje koriste železnički saobraćaj", rekao je Jolović i dodao da se nada i skoroj rekonstrukciji pruge Požega–Kraljevo.

Jevtić je izjavio da se rekonstruiše glavni prolazni kolosek i da će se time ograničena brzina podići na 100 kilometara na čas.

"Radovi će iznositi oko 3,5 miliona dinara, što je mnogo manje nego da smo raspisivali tender i angažovali druge izvođače da rade. Čim počne lepo vreme, pristupićemo i sanaciji krova na stanici Dragačevo, a vrednost tih radova je 1,5 miliona dinara", naveo je Jevtić.

Prema njegovim rečima, nakon tih radova, pristupiće se i rekonstrukciji glavnih prolaznih koloseka u stanicama kao što su Futog, Karavukovo, Bogojevo i Gajdobra.

Zorana Mihajlović je rekla da to neće biti jedina stanična zgrada koja će biti uređena, već će sve do kraja godine biti gotove i izgledati onako kako dolikuje železnici.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи