Zatvoren privredni sajam u Mostaru, očekivanja ispunjena

U Mostaru je zatvoren 21. Međunarodni privredni sajam, na kojem je ove godine zemlja partner bila Srbija, a koji je, kako je istaknuto, ispunio sva očekivanja. Na Sajmu se predstavilo više od 750 izlagača iz 20 zemalja.

Organizatori su poručili da je ovogodišnja privredna manifestacija u Mostaru u organizacijom smislu napravila veliki iskorak.

Zasluge za to u velikoj meri pripadaju Srbiji, zemlji partner, koja je na sajmu u Mostaru predstavila najbolje od svoje privrede.

Pored privrede, Srbija je građanima Mostara i posetiocima poklonilaa niz izuzetnih kulturnih događaja.

Sajam je bio mesto direktnih susreta privrednika, koji su iskazali jak preduzetnički duh, što je rezultiralo brojnim poslovnim dogovorima, kao što su ugovor između Kroacije erlajnsa i aerodroma u Mostaru o niskotarifnim letovima, ugovor između Privredne komore FBiH i RH, ugovor o partnerstvu HT Eroneta, Eriksona i Univerziteta u Mostaru, te niz drugih poslovnih dogovora među izlagačima.

"Iz razgovora s izlagačima primetno je njihovo zadovoljstvo, mnoge kompanije su zabeležile dobre poslovne rezultate kako u plasmanu svojih roba na ovo tržište tako i u prodaji. Zadovoljni smo takođe i posetom, a o nekim konkretnijim brojkama moći ćemo da govorimo nešto kasnije", rekla je direktorka ove manifestacije, Dafina Bošnjak, piše zagrebački "Večernji list".

Sajam je, kazala je, ispunio očekivanja i pozvala učesnike da se vide na istom mestu naredne godine.

Ovogodišnji mostarski sajam je otvorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić u prisustvu odlazećeg predsednika Crne Gore Filipa Vujanovića, premijera Bugarske Bojka Borisova, premijera Hrvatske Andreja Penkovića i hrvatskog člana Predsedništva BiH Dragana Čović.

List podseća da su sa govornice tom prilikom poslate poruke mira, stabilnosti i međusobne saradnje zemalja regiona.

broj komentara 6 pošalji komentar
(subota, 14. apr 2018, 18:01) - anonymous [neregistrovani]

reč

Izuzetno posećen i uspešno završen Sajam. Velika manifestacija koja je okupila privrednike iz mnogo zemalja Regiona. Ovo je prilika da se uspešni pokažu u svoj svojoj veličini, da se sklapaju i ugovaraju novi posloslovi, i mnoge firme dobro sarađuju.

(subota, 14. apr 2018, 17:29) - Kontesanera [neregistrovani]

kontesanera345

Srbija je bila na ovom sajmu u centru pažnje.

(subota, 14. apr 2018, 17:24) - Cane [neregistrovani]

Затворен привредни сајам у Мостару, очекивања испуњена

Srbija maksimalno da ojaca ekonomiju, privredu kako bi sutra imali jos bolju i stabilniju drzavu za lepsi zivot svih gradjana .

(subota, 14. apr 2018, 17:08) - Dragana [neregistrovani]

Privreda u Srbiji

Privreda u Srbiji je u napretku, nove investicije otvaraju nove mogucnosti u svakim statusima. Nadam se dobrom.

(subota, 14. apr 2018, 16:47) - BeliOrao [neregistrovani]

sajam privrede

Verujem u nove investicije. Treba i u Srbiji napraviti ovakva desavanja da bi se privukli strani investitori.

(subota, 14. apr 2018, 16:15) - milica [neregistrovani]

milica

Naši privrednici su stekli novo iskustvo i nadamo se da su se dobro prestavili na ovogodišnjem sajmu i da će imati korist