Bivšim radnicima FAP-a 45 miliona dinara subvencija

Za započinjanje samostalnog biznisa, bivšim radnicima FAP-ovih zavisnih preduzeća, kao i radnicima koji su bez socijalnog programa napustili fabriku u decembru 2015. godine, podeljena su rešenja o subvencijama lokalne samouprave u iznosu od 45 miliona dinara.

Opština Priboj je obezbedila pomenuta sredstva, a do kraja godine se planira i otkup deonica od radnika koje su na ime šest zaostalih plata dobili 2016. godine u procesu restrukturiranja firme, navodi se na portalu opštine Priboj.

Predsednik Opštine Lazar Rvović je, predstavljajući program po kome je Opština opredelila subvencije za 130 bivših radnika koji su ispunili uslove konkursa, pozvao radnike da dobijena sredstva pametno ulože i udruže sa subvencijama Nacionalne službe za zapošljavanje i drugih donatora.

Radnici koji nisu bili obuhvaćeni prošlogodišnjim Vladinim programom otpremnina iz FAP-a, dobili su proseku od 250.000 do 300.000 dinara.

Većina radnika kaže da će se opredeliti za uzgoj malina i pokretanje samostalnih radnji, dok oni koji će za dve do tri godine moći da ostvare pravo na penziju ističu da će im ova sredstva, zajedno s prihodima sa NSZ-a, značiti sigurnu egzistenciju dok ne ispune uslove za penzionisanje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи