"Počinje rehabilitacija 164 kilometra puteva širom Srbije"

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa predstavnicima "Puteva Srbije" i projektantskih kuća o projektu rehabilitacije regionalnih puteva u Srbiji. Mihajlovićeva se sastala i sa predstavnicima najvećih taksi udruženja u Srbiji.

Prema rečima direktora "Puteva Srbije" Zorana Drobnjaka, ove godine počeće rehabilitacija ukupno 164 kilometra regionalnih puteva širom Srbije, a plan je da do kraja 2019. godine bude obnovljeno 400 kilometara regionalnih puteva.

Drobnjak je dodao da se paralelno sa ovim radi projektovanje rehabilitacije 43 deonice po Srbiji.

Nakon izveštaja "Puteva Srbije" o projektu rehabilitacije koji se sprovodi pomoću kredita Svetske banke, EIB-a i EBRD-a, Mihajlovićeva je naložila da se u razgovorima sa finansijerima razmotre mogućnosti promena određenih procedura kako bi se dodatno ubrzao završetak projekata rehabilitacije, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Mihajlovićeva će sa saradnicima u narednom periodu razgovarati sa svim projektantskim firmama koje su dobile posao na rehabilitaciji puteva o kvalitetu njihovog rada i pridržavanju rokova.

Mihajlovićeva sa taksi udruženjima o uređenju te delatnosti

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa predstavnicima najvećih taksi udruženja u Srbiji o saradnji u vezi sa unapređenjem regulative kojom se uređuje obavljanje taksi delatnosti i o borbi protiv sive ekonomije u drumskom saobraćaju. 

Mihajlovićeva je rekla da je Ministarstvo imalo dobru saradnju sa taksi udruženjima prilikom donošenja Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju 2015. godine.

Navela je da će taj zajednički rad biti nastavljen i prilikom donošenja narednih izmena ovog zakona, kao i praćenja sprovođenja propisa u ovoj oblasti.

"Želimo da stvorimo dobar okvir za obavljanje taksi delatnosti i da to uradimo u dijalogu države, lokalnih samouprava i taksi udruženja", rekla je Mihajlovićeva, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Predsednik Saveza udruženja taksista Srbije Aleksandar Bjelić zahvalio je potpredsednici Vlade na dobroj saradnji i dijalogu sa Ministarstvom prilikom donošenja propisa u drumskom saobraćaju i istakao da su prioriteti taksi udruženja adekvatno regulisanje delatnosti, zaštita registrovanih taksista i borba protiv sive ekonomije.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Saveza udruženja taksista Srbije i Granskog sindikata taksi vozača i auto-prevoznika "Nezavisnost".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи