"Nelt" kupio najveći deo "Magnohroma"

Fabrika elektrotermičkih proizvoda "Magnohrom" iz Kraljeva prodata je danas na javnom nadmetanju za 98.000.000,00 dinara kompaniji "Nelt" iz Dobanovaca. Druga celina, Fabrika SVO-TVO, prodata je kompaniji MALBEX WBI iz Beograda za 13.500.000. dinara, saopšteno je iz Centra za stečaj Agencije za licenciranje stečajnih upravnika.

U Agenciji za licenciranje prodati su "Magnohrom" i Fabrika SVO-TVO, ali ne i poslovni kompleks Fabrike vatrostalnih materijala FVM (krug fabrike sa 85 objekata), rudnici "Šumadija", "Magnezit" i zemljište u svojini stečajnog dužnika na području Kraljeva, Čačka, Čajetine i Gornjeg Milanovca, koje je procenjeno na oko 550.000.000.

Ranije danas, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izrazila je očekivanje da će kraljevački "Magnohrom" kupiti kompanija koja želi da u Kraljevu pokrene proizvodnju i otvori radna mesta.

Prema rečima srpske premijerke, to je učinilo nekoliko kompanija.

"Očekujem ne samo da ćemo postići dobru cenu, što za sada nije najvažnija stvar, već da će 'Magnohrom' ili neki njegovi delovi otići u ruke kompanije koja želi tamo da pokrene proizvodnju i otvori radna mesta", rekla je Brnabićeva.

Dodala je da sa posebnom pažnjom prati prodaju te kompanije, kao i još nekoliko bivših industrijskih giganata, od kojih zavise radna mesta i ekonomski razvoj na lokalu.

"Nadam se dobrim vestima za 'Magnohrom' u narednih desetak dana, dve nedelje", rekla je Brnabićeva.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju nekadašnjeg kraljevačkog giganta – preduzeća "Magnohrom" metodom javnog nadmetanja. Takođe, oglašena je i prodaja imovine Fabrike elektrotermičkih proizvoda (FETP) i Fabrike SVO-TVO (smolom i terom vezanih opeka i masa) u Kraljevu.

Početkom maja prošle godine bilo je najava da je finska kompanija "Afarak", koja je zakupila pogon za proizvodnju sinter magnezita, zainteresovana i za kupovinu Fabrike vatrostalnih materijala.

Stečaj nad ovim kraljevačkim preduzećem, koje se bavi proizvodnjom vatrostalnih proizvoda, otvoren je 16. septembra 2016. godine. Jedan od razloga za otvaranje postupka bila je prezaduženost preduzeća.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи