Azerbejdžanske firme zainteresovane za Srbiju

Azerbejdžanske kompanije zainteresovane su za investiranje u Srbiji, pre svega, u prerađivačkoj industriji i u sektoru prerade drveta, poručeno je na sastanku državnog sekretara u Ministarstvu privrede Dragana Stevanović i ambasadora Azerbejdžana Eldara Hasanova, saopšteno je iz Ministarstva.

Kako se navodi, dvojica zvaničnika razgovarali su danas o političkoj i ekonomskoj saradnji dve zemlje, kao i o mogućnostima za investiranje. 

Hasanov je rekao da su azerbejdžanske kompanije zainteresovane za prerađivačku industriju i za sektor prerade drveta, kao i da se zanimaju za ulaganja u manje razvijene opštine u Srbiji.

Stevanović je naveo da ima potencijala za saradnju u oba sektora i podsetio da država ujedno podstiče investicije, posebno kada je reč o nerazvijenim područjima.

On je preneo ambasadoru da su službe Ministarstva privrede na raspolaganju svim zainteresovanim investitorima za podršku i sve informacije kada je reč o ulaganju.

''Politički odnosi Srbije i Azerbejdžana su snažni, a želja nam je i da ekonomski odnosi budu jednako intenzivni. Nadam se da će tako i biti", rekao je Stevanović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво