Ljajić građanima: Međuračun niste dužni da platite

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić navodi da je čuo i video da se u ugostiteljskim objektima izdaje takozvani međuračun i istakao da takav račun u našoj zakonskoj regulativi ne postoji.

"Ako vam neko donese međuračun, niste dužni da platite izvršenu uslugu. Samo fiskalni račun podrazumeva da tu uslugu i platite", istakao je Rasim Ljajić gostujući na RTS-u u izvlačenju nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2018" koja se organizuje u okviru akcije "Godina borbe protiv sive ekonomije".

Ljajić je građanima poručio da ne kupuju robu kod fizičkih lica ili preko interneta ukoliko trgovac na vrlo vidan način nije istakao poslovno ime firme, jer to znači da kupuju "mačku u džaku".

"Osim toga, potrošači obavezno treba da traže fiskalni račun jer to znači da je promet evidentiran, da je roba iz legalnih tokova. To znači da sutra tu robu ili proizvod mogu da reklamiraju i da, ukoliko je neispravan, dobiju drugi", rekao je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija.

Naglasio je da postoje brojni primeri sive ekonomije i dodao da od sive ekonomije korist kratkoročnu ima samo trgovac, a štetu potrošač i država.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво