Albanija počinje izvoz ovaca i koza u Srbiju

Albanski uzgajivači od danas mogu da počnu sa izvozom ovaca i koza i njihovog mesa u Srbiju, saopštilo je albansko Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Uvoz je dogovoren 6. marta u Tirani na sastanku albanske delegacije i delegacije srpskog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, koju je predvodio ministar Branislav Nedimović, prenosi agencija ATA.

Dve delegacije dogovorile su se da pripreme sve pravne procedure, uz poštovanje sanitarnih zdravstvenih standarda obe države, kako bi se dozvolila trgovinska razmena koja uključuje izvoz ovaca i koza i njihovog mesa iz Albanije u Srbiju.

"Vlasti Srbije su nas informisale da su zdravstveni sertifikati za izvoz živih životinja, ovaca, koza i njihovog mesa iz Albanije stupili na snagu i da su poslati srpskoj pograničnoj inspekciji, što znači da izvoz može da počne u bilo koje vreme", navodi se u saopštenju albanskog Ministarstva.

Prema procenama, Albanija ima oko tri miliona ovaca i koza.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво