Avion "Iran era" sleće u Srbiju nakon 27 godina

U Srbiju će sutra nakon 27 godina sleteti prvi avion kompanije "Iran er", saopštilo je Ministarstvo trgovine. Avioni na relaciji Teheran–Beograd–Teheran će saobraćati dva puta nedeljno, a karte na tim letovima rasprodate su do kraja leta.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se sa ambasadorom Irana u Srbiji Hoseinom Mola Abdolahijem, koji ga je obavestio da će sutra u Beograd sleteti prvi avion "Iran era" na direktnoj liniji između Teherana i Beograda nakon skoro 27 godina.

Hosein Mola Abdolahi je dodao da će avioni kompanije "Iran er" na relaciji Teheran–Beograd–Teheran saobraćati dva puta nedeljno, kao i da su karte na tim letovima rasprodate sve do kraja leta ove godine.

Od 19. marta, između Teherana i Beograda biće realizovani i čarter-letovi privatne iranske avio-kompanije "Kešm er", za čija su prva četiri leta takođe rasprodate sve karte.

Ljajić i Abdolahi su razgovarali i o načinima da se spreče zloupotrebe bezviznog režima između dve zemlje i tom prilikom su se dogovorili o merama kojima će biti smanjena mogućnost tih zloupotreba, navodi se u saopštenju.

Abdolahi je ukazao i da je otvorena nova stranica u odnosima između Irana i Srbije i da zbog toga sve veći broj Iranaca prepoznaje Srbiju kao novu turističku destinaciju.

Iranska granična služba će obavljati pojačanu kontrolu na aerodromu u Teheranu, a takođe će biti zaključeno i nekoliko bilateralnih sporazuma u oblasti konzularne saradnje, sa ciljem onemogućavanja nelegalnih migracija.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи