"Lidl" raspisuje konkurs za 1.000 radnika

Kompanija "Lidl Srbija" sutra raspisuje konkurs za zapošljavanje više od hiljadu prodavaca u osamnaest gradova. To je, kažu, najveći, ali ne i poslednji talas zapošljavanja. Očekuje se da taj nemački diskontni lanac do kraja godine otvori između 10 i 20 prodavnica odjednom.

Na veb-adresi karijera.lidl.rs zainteresovani od sutra mogu da konkurišu za posao prodavca. Potrebna im je minimalno srednja stručna sprema.

Iskustvo u radu sa kupcima je prednost, ali nije obavezno.

"Naši prodavci, pored rada na kasi, takođe slažu robu i brinu se da cela prodavnica funkcioniše. Mi im zauzvrat nudimo elektronsku evidenciju radnog vremena što im omogućava plaćanje po sistemu svaki minut rada se plaća", objašnjava Martina Petrović iz kompanije "Lidl Srbija".

U Beogradu planiraju da zaposle oko 300 ljudi, u ostalih 17 gradova po četrdesetak prodavaca. U pitanju su Bor, Inđija, Leskovac, Niš, Novi Sad, Jagodina, Kikinda, Kragujevac, Kruševac, Pančevo, Smederevo, Sombor, Subotica, Šabac, Užice, Vršac i Zrenjanin.

U Srbiji se trgovina razvija i stalno su otvoreni konkursi za zapošljavanje, kažu upućeni.

"Dolazak još jednog igrača na tržište samo će povećati konkurenciju, poboljšati i radne uslove za zaposlene s jedne strane, a s druge strane potrošačima svaka konkurencija dovodi do poboljšanja usluge. Naše tržište je trenutno tako formatirano za sigurno još jednog diskontera, čime bi se konkurencija upotpunila", naveo je Žarko Malinović iz Privredne komore Srbije.

"Lidl" je među pet vodećih maloprodavaca hrane u svetu. Posluje u 30 zemalja. Ima oko 225.000 zaposlenih. Poznati su po dobrom odnosu cene i kvaliteta.

broj komentara 7 pošalji komentar
(nedelja, 11. mar 2018, 14:35)
aleksandra [neregistrovani]

webdesk@rts.rs

Kako da se prijavim za posao

(petak, 09. mar 2018, 08:52)
anonymous [neregistrovani]

opet

Opet trgovina u Somboru. Gde su fabrike? 

(petak, 09. mar 2018, 00:01)
anonymous [neregistrovani]

Radnik Merkatora

Samo plata i promena zakona o radu.
Ovaj nakaradni sistem dozvoljava privatnicima da se ponasaju kao vlasnici radnika, a ne samo kapitala za koji se inace ne zna poreklo.
Vise odgovornosti za opste dobro. I to je sve.

(četvrtak, 08. mar 2018, 23:14)
anonymous [neregistrovani]

Znatiželjan

Kolika je plata i koliko se sati radi dnevno

(četvrtak, 08. mar 2018, 18:54)
Nenad Marceta [neregistrovani]

Godine

Da li su bitne godine starosti?

(četvrtak, 08. mar 2018, 17:39)
anonymous [neregistrovani]

Prekovremeni rad se placa

A kolika je osnovna plata?

(četvrtak, 08. mar 2018, 17:20)
Марк Етинг [neregistrovani]

10.000 других ће остати без посла

Због ширења бизниса господина Шварца ће у Србији ускоро 10.000 других продаваца/чица остати без посла, јер неће мале продавнице бити у стању да конкуришу са дампинг ценама које ЕУ дотације и субвенције омогућују господину Шварцу.