Promocija turizma Republike Srpske na Beogradskom sajmu

Na 40. međunarodnom sajmu turizma u Beogradu predstavljena je bogata turistička ponuda Republike Srpske. Ministar turizma RS Predrag Gluhović je istakao da je turizam grana privrede koja jedina ima dvocifren rast u Srpskoj i čitavom regionu.

Predrag Gluhović je rekao da Srpska ima ogroman turistički potencijal te da je u saradnji sa Srbijom i zemljama regiona u pripremi niz turističkih projekata.

"Republika Srpska je mali region koji obiluje bogatom prirodom i vlada Srpske čini što više na promociji kako bi se unapredio naš turistički proizvod.

"Turizam je jedna od grana privrede koja jedino ima dvocifreni rast u Srpskoj kao i regionu. Zajedno radimo sa vladom Srbije i Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija na projektu Drina", objašnjava Gluhović.

Gluhović podseća na čvrste veze Srbije i Republike Srpske i u pogledu saradnje na polju turizma i kaže da su građani Srpske zahvaljujući sporazumu sa Banjom Koviljačom u mogućnosti da po nižim cenama borave na lečenju.

"Pravimo zajedničke proizvode i sa Turističkom organizacijom Zlatibora i posebno sa Banjom Koviljačom u koju pacijenti iz Srpske dolaze na lečenje i imaju povoljnije uslove. Želimo da pacijenti i gosti iz Srbije dođu na naše prostore i da imaju takođe povoljne uslove", kaže Gluhović.

Drugog dana Sajma, Srpska je predstavila gastro ponudu Grada Trebinja, istočne Hercegovine, kao i šaroliko prirodno, istorijsko i kulturno bogatstvo Srpske.

Zdrava hrana, lekovito bilje, prirodni izvori vode, planinski turizam, kao i rafting na Vrbasu i Drini, samo su deo ponude koje posetioci Sajma mogu videti do 25.februara na štandu Turističke organizacije Republike Srpske.

Direktorka Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović kaže da će posetioci u narednim danima biti u mogućnosti da vide potpuno promenjenu koncepciju predstavljanja Srpske na Sajmu kao i brojne novine koje su u ovogodišnjoj ponudi.

"Turistička organizacija Republike Srpske se predstavlja danas sa Hercegovinom. Predstavljeni su čuveni brendovi, hercegovački sirevi, cicvara u medu, vina, lekovito bilje ali i kulturno-istorijsko nasleđe, a sutra se predstavlja ponuda Banjaluke", navela je Jovanovićeva.

Jubilarni 40. Sajam turizma pod sloganom "Odmor te čeka", otvoren je juče u Beogradu. Na Sajmu se predstavlja više od 1.100 izlagača iz 50 država.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво