Sa vaučerom na skijanje na Besnoj Kobili

Na Besnoj Kobili, planini kod Vranja, i za predstojeći praznik i vikend popunjen je smeštaj u Planinarskom domu. Deci je dostupna škola skijanja, a za sve posetioce besplatno je iznajmljivanje ski-opreme.

Prvo nauče osnove skijanja – kretanje na skijama, sa štapovima i kako da se samostalno penju uz ski-lift. Ove sezone rade i ski-lift i tabač, snega ima dovoljno. Školarci iz Leskovca prvi put su na ovoj planini.

"Ja se ovde provodim se super, prvi put skijam, naučio sam to za vrlo kratko vreme", kaže Pavle Ranđelović iz Leskovca.

Miljana Jovanović iz Leskovca ističe da je upoznale drugare iz Vranja, kao i da se druže i uveče kada nisu na stazi.

"Sviđaju mi se i ove planine sa strane i to što ima snega, dosta dobro za skijanje", navodi  Petra Petrušević iz Vranja.

Na Besnoj Kobili je, po tradiciji, najaktivnije tokom zimskog raspusta i u februaru su smeštajni kapaciteti rezervisani. U Planinarskom domu, koji se nalazi na 1.480 metara nadmorske visine, ima 66 ležajeva.

"Bavljenje fizičkim aktivnostima na ovoj visini je od neprocenjivog značaja. Opet smo ovde i nadam se da ćemo i narednih godina nastaviti ovu uspešnju saradnju koja traje već pet godina", naglašava Srđan Petković, instruktor skijanja.

"U Austriji prave u kamenjaru predivne staze i skakaonice, svetska takmičenja se odvijaju. Ovde priroda nam dala, pa ne umemo da iskoristimo", smatra Nasko Petrušević iz Vranja. 

Treću godinu zaredom zainteresovani građani mogu vaučere od 5.000 dinara da iskoriste u Planinarskom domu na Besnoj Kobili.

"Mi iz Planinarskog doma konkurisali smo kod Ministarstva, kao i Specijalna bolnica u Vranjskoj banji. Na jugu Srbije smo mi dve ustanove koje pružaju usluge gostima koji koriste besplatne vaučere. Veliko je interesovanje", kaže Nebojša Ristić iz Turističke organizacije Vranja.

Prema podacima Turističke organizacije Vranja, vaučere na ovoj planini najviše koriste Beograđani i Vojvođani tokom prolećnih i letnjih meseci.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво