"Lokalni razvoj bazirati na porodičnim firmama"

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je danas da se lokalni ekonomski razvoj mora bazirati na podršci porodičnim firmama, jer, kako je istakla, ne treba očekivati da u svaku opštinu u Srbiji dođe veliki investitor.

"Vlada Republike Srbje učiniće sve da bude servis i podrška takvim firmama, jer se na njima bazira lokalni ekonomski razvoj, ali i celokupni razvoj Srbije", rekla je premijerka posle obilaska kosjerićke firme "Kepo", koja postoji 36 godina i upošljava 120 radnika.

Tokom posete Kosjeriću, predsednica vlade je razgovarala i sa rukovodstvom ove treće po zaduženosti opštine u Srbiji.

Komentarišući proteste meštana protiv spaljivanja komunalnog otpada u cementari "Titan", Brnabićeva je naglasila da u našoj zemlji to još nije dozvoljeno.

"Vlada upravo zbog protesta meštana nije usvojila izmene i dopune Zakona o otpadu. Svuda u Evropi je njima dozvoljeno da spaljuju komunalni otpad i da ga koriste kao energent. Naša zabrana čini njihovu proizvodnju manje konkurentnom. Razgovaramo i tražimo rešenje kako da ne ugrozimo životnu sredinu", rekla je predsednica vlade.

Prioritet Vlade Srbije u putnoj infrastrukturi je završetak deonice autoputa od Obrenovca do Ljiga, početak radova od Preljine do Požege i spajanje koridora 10 i 11, izjavila je Brnabićeva tokom posete Sevojnu.

"Polovinom ove godine biće završen i otvoren deo auto-puta od Obrenovca do Ljiga. Počinjemo nakon toga radove na deonici Preljina-Požega, a vode se razgovori oko deonice Pojate-Preljina, kako bi spojili koridor 10 sa deonicom koridora 11", rekla je Brnabićeva.

Predsednica vlade navela je da sa BiH još nije dogovoreno kojom trasom će ići auto-put Beograd-Sarajevo, ali i napomenula da je to političko pitanje, a da se Srbija zalaže za trasu koja je za nju najbolje rešenje.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 13. feb 2018, 10:03)
anonymous [neregistrovani]

Zao mi je

Ako ovo uspe,ja cu svoju fabriku da poklonim. Mislim da su to ideje bez pokrica i realne osnove.