Stvoreni uslovi da pečat ode u istoriju

Reforme kojima je cilj da se privredi olakša poslovanje sprovedene su u prethodnom periodu, a veliku ulogu u tome ima uvođenje elektronskih servisa. Stvoreni su i uslovi da pečat konačno izađe iz upotrebe, kaže pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović Jovanović.

Prvi put preduzetnici mogu da se registruju elektronski, odnosno ne moraju da odlaze u APR da bi registrovali firmu, rekla je Katarina Obradović Jovanović.

Takođe, ističe, sve poreske prijave od ove godine mogu da podnose elektronski, te su stvoreni i uslovi za korišćenje elektronske fakture, kao i uslovi da pečat konačno izađe iz upotrebe.

Pomoćnica ministra privrede ukazuje na to da je cilj da se nađe najbolji način za redovno informisanje privrednika o reformskim potezima koji će im uštedeti vreme i novac, odnosno, koji će im omogućiti efikasnije poslovanje.

"Službe Ministarstva privrede su uvek na raspolaganju privrede za sve informacije koje će im pomoći u poslovanju, a važnu ulogu imaju i reginalne razvojne agencije i Privredna komora Srbije. Za nas je veoma važno da privrednici budu upoznati sa ovim novinama i da nemaju predrasude da ih je komplikovano primeniti", rekla je Obradović Jovanović, saopšteno je iz tog resora.

broj komentara 0 pošalji komentar