Radovi na obilaznici oko Kragujevca

Ministarka za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović i ministar za Infrastrukturu Milutin Mrkonjić obišli su radove na deonici auto puta Kragujevac - Koridor 10 u dužini od 4,7 kilometara koje izvodi Preduzeće za puteve Kragujevac.

Kalanović je rekla da bez "razvoja infrastrukture" neće moći da se ispune obaveze Srbije u zajedničkom ulaganju sa "Fijatom" i obezbede uslovi da se već u 2010. godini obezbedi proizvodnja od 200.000 automobila u Kragujevcu.

"Obezbedili smo dodatnih 200 miliona dinara i sredstva za projektovanje severne zaobilaznice oko Kragujevca. To su pripremne radnje koje treba da u 2010. godini intenziviraju realizaciju ovog važnog projekta i ispune sve obaveze Srbije prema "Fijatu" kako bi proizvodnja mogla da teče nesmetano", rekla je Kalanović.

Dodala je da je Vlada u petak donela odluku da na Kragujevac prenesu ovlašćenja za realizaciju projekta i najavila da će i 2009. godine radovi biti nastavljeni istim intenzitetom, kako bi 2010. auto put bio završen.

Mrkonjić je rekao da će pored auto puta biti rekonstruisana i pruga Lapovo - Kragujevac kako bi se obezbedio nesmetan transport materijala i proizvoda neophodnih "Fiatovoj fabrici" u Kragujevcu.

"Sredstva za auto put Kragujevac - Koridor 10 su obezbeđena i taj projekat je nacionalni prioritet i to je garancija da će ovaj projekat biti uspešno završen", rekao je Mrkonjić.

Istakao je da u budžetu Srbije za narednu godinu mora biti obezbeđeno 760 miliona evra za realizaciju kapitalnih projekata na Koridoru 10, kao i projekata na izgradnji auto puta i rekonstrukcije pruge od Kragujevca do Koridora 10.

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović je rekao da se izgradnja auto puta Kragujevac - Batočina odvija prema planiranoj dinamici, navodeći da će deonica koja se sada gradi biti završena do maja naredne godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво