Popović: Gradnja industrijskog parka u Borči ove godine

U Borči će se ove godine graditi najveći industrijsko-tehnološki park u ovom delu Evrope, najavio je ministar za tehnološki razvoj i inovacije Nenad Popović.

Popović je istakao da je više od 40 kineskih i svetskih kompanija potpisalo memorandum da u parku, kada bude izgrađen, imaju svoje razvojne i istraživačke centre.

Kako kaže, tu će se zaposliti mladi iz Borče, Zemuna, a sigurno je da će i cena kvadrata u Borči, Zemunu, Krnjači i rubnim delovima porasti u narednih nekoliko godina.

Prema njegovim rečima, ta investicija će zaposliti direktno 10.000 ljudi, a indirektno će obezbediti 50.000 radnih mesta.

"Borča je definitivno grad budućnosti", rekao je Popović gostujući na RTS-u.

Istakao je da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Kine Si Đinping dogovorili izgradnju tehnološkog centra i izgradnja tog projekta će, kaže, početi ove godine, a finansiraće ga kineska kompanija koja je gradila most u Borči (CRBC).

Oni će, kaže Popović graditi i finansirati projekat, a Srbija će obezbediti zemlju sa leve strane Dunava.

"Projekat će biti vrlo sličan onim industrijskim parkovima koji su danas u Kini, Frankfurtu, Berlinu i to je novi koncept, gde se živi i radi u urbanoj sredini, a industrija će biti čista, jer je reč o visoko-tehnološkoj industriji", rekao je Popović.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво