Najviše izvozimo kukuruz, a uvozimo naftu

Kukuruz zauzima prvo mesto srpske izvozne liste u oktobru. Vrednost izvezenog kukuruza je 24 miliona dolara, a na prvom mestu među uvezenim proizvodima je nafta sa 155 miliona dolara.

Na listi 100 proizvoda u oktobru, prvo mesto u izvozu zauzima kukuruz sa 24 miliona dolara, pokazuju su podaci Republičkog zavoda za statistiku.

Maline, sa 22 miliona dolara, su na drugom mestu po izvozu, a odmah iza delovi za mašine sa 19 miliona dolara.,

Na četvrtom mestu izvozne liste su valjani proizvodi prevučeni kalajem sa 18 miliona dolara.

Na petom mestu su hula-hop čarape sa 16 miliona dolara, toplo valjani proizvodi, neplatirani su pali na šesto mesto u izvozu sa cifrom od 15 miliona dolara.

Novitet na izvoznoj listi čine televizijski prijemnici u boji sa 14 miliona dolara na sedmom mestu, slede nove spoljne gume za putničke automobile sa 14 miliona dolara i lekovi za maloprodaju - 12 miliona dolara izvoza.

Najviše uvozimo naftu i gas

Glavni uvozni proizvod Srbije je nafta na koju je potrošeno 155 miliona dolara.

Na drugom mestu uvozne liste je gas sa vrednošću od 70 miliona dolara treći je uvoz plinskog ulja sa 42 miliona dolara, a zatim slede putnički automobili sa 42 miliona dolara.

Lekovi za maloprodaju uvezeni su za 35, a na uvoz motornih vozila za prevoz osoba (autobusi i minibusi) utrošeno je 25 miliona dolara.

Rude gvožđa Srbija je uvezla za 20 miliona dolara, rafinisani bakar za 19 miliona, električne energije za 18 miliona dolara, a tečnog butana za 17 miliona dolara.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво