Intenzivni radovi na tunelu Predejane

Na trasi Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru, jednom od najtežih gradilišta u Evropi, ovih dana se intenzivno radi.

Nakon što su rešene sve kritične tačke, a jedna od njih je bila i zaštitna konstrukcija tunela koja se obrušila prošle godine, proteklog vikenda počelo je asfaltiranje desne cevi tunela Predejane.

Istovremeno, u levoj cevi se završavaju radovi koji prethode asfaltiranju.

Tender za elektro-mašinsko opremanje tunela je u toku, pa bi tunel Predejane mogla da bude prva deonica koja će biti završena na južnom kraku Koridora 10.

Tunel Predejane je dugačak 1.080 metara, vrednost investicije je 15,2 miliona evra.

"Trenutno izvodimo radove na prvom sloju asfalta. Radovi se izvode uz pratnju nadzornog organa i laboratorije koja kontroliše kako kvalitet materijala koji se ugrađuje, tako i tok ugrađivanja i posle ugrađivanja kvalitet asfalta koji dolazi kao završni sloj", objašnjava Milovan Bekrić, pomoćnik direktora "Koridora Srbije".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи