Kraljevo, od septembra prvih 400 radnika u "Taip tekstilu"

Turski tekstilni gigant "Taip tekstil" do septembra pokreće proizvodnju u Kraljevu. U fabriku će uložiti 35 miliona evra i zaposliti ukupno 2.500 radnika. Konačan dogovor o investiciji postigli su sinoć u Istanbulu predsednik Srbije i vlasnik kompanije.

Nakon dogovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa turskim investitorom, sledi realizacija projekta na prostoru nekadašnjeg "Autotransporta", koji je godinama u stečaju i dva puta je na tenderu pokušao da proda imovinu.

U novembru je gradska uprava potpisala Sporazum o namerama kojim je turskoj strani omogućila da sklopi kupoprodajni ugovor sa nekadašnjim auto-prevoznikom.

Izgradnja nove fabrike "Taj grupe" počeće praktično od trenutka kada turski investitor uđe u posed industrijskog kompleksa nekadašnjeg "Autotransporta". Nekoliko hala će ostati na sadašnjim lokacijama, a biće izgrađene i nove.

"Na tom prostoru oni su planirali da već postojeće hale prilagode svojim potrebama i, naravno, da hale koje su im potrebne izgrade na tom prostoru", rekao je predsednik regionalne Privredne komore u Kraljevu Zvonko Tufegdžić.

Svaka investicija je za Kraljevo dobrodošla, a u tekstilnoj industriji uvek mnogo znači i veliki broj radnika.

"Smatramo da je to nešto što smo dugo očekivali. To je za oporavak našeg grada stvarno velika stvar. Veoma je bitno što može da se angažuje veliki broj mladih ljudi gde nije potrebno veliko iskustvo", navela je ekonomista Suzana Vuksanović.

"Taip tekstil" planira da pogon otvori u septembru i zaposli prvih 400 od ukupno najavljenih 2.500 radnika.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара