Počinje asfaltiranje tunela Predejane

U Grdeličkoj klisuri na Koridoru 10 počinje asfaltiranje u tunelu Predejane, koji bi trebalo da bude gotov u martu, a potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da je saniranjem klizišta kod tunela građevinski rešena najkritičnija tačaka na tom gradilištu.

Mihajlovićeva je, zajedno sa direktorom "Koridora Srbije" Zoranom Babićem, prošla kroz desnu tunelsku cev Predejana i obišla radove na sanaciji klizišta, gde se prošle godine u aprilu obrušio potporni zid na kosini.

Ministarka je zahvalila "Koridorima Srbije" i svim radnicima koji i po lošem vremenu rade.

"Hvala radnicima koji svakodnevno rade i tokom zime, to je znak da rešavamo u Grdeličkoj klisuri jednu po jednu kritičnu stvar. Ovo je najteže gradilište ne samo u Srbiji već i u ovom delu Evrope", naglasila je Mihajlovićeva.

Istakla je da saniranjem klizišta više nema problema na tom gradilištu.

Direktor "Koridora Srbije" Zoran Babić rekao je da će od vikenda početi radovi na asfaltiranju desne tunelske cevi Predejana i da će se krenuti sa proširenjem tunela za havarisana vozila, nakon čega će biti asfaltirana leva cev.

Podsetio je da u klisuri postoji šest deonica, pet izvođača i dva nadzorna organa i da je otvoreno svojevrsno takmičenje ko će prvi završiti svoj deo.

Babić veruje da će prva deonica koja će biti gotova biti upravo tunel Predejane, u martu.

Podsetio je da je tunel dug oko jedan kilometar, da je vrednost radova 16 miliona evra i da je glavni izvodač radova "Juroelijens".

Radove finansira Evropska investiciona banka, a projektant je Saobraćajni institut CIP.

"Hvala svim kolegama u Koridorima, Ministarstvu građevine i svim izvođačima radova u Grdelici, stranim i domaćim podizvođačima koji rade i u ovim uslovima, kako bi što pre završili južni i istočni krak Koridora 10", rekao je Babić.

Mihajlovićeva je odgovrajući na pitanja novinara u Vranju rekla da bi auto-put kroz Grdeličku klisuru u dužini od oko 26 kilometara trebalo da bude završen krajem prvog kvartala ili tokom drugog kvartala ove godine.

Istakla je da je na južnom kraku Koridora 10 ostalo da se izgradi još oko 34 kilometara, kao i da je u Grdeličkoj klisuri završeno više od 60 odsto radova, a na deonice Srpska Kuća - Levosoje od osam km 87 odsto radova.

Mihajlovićeva je rekla da će saobraćaj u klisuri biti pušten tek kada sve deonice budu završene.

broj komentara 0 pošalji komentar