Izraelski "Mobilikom" zainteresovan da ulaže u Srbiji

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović sastao se sa predstavnicima izraelske kompanije "Mobilikom" i tom prilikom poručio da je Vlada Srbija spremna da pruži najveće moguće podsticaje za privlačenje stranih investicija u sektor IT i inovacija, saopšteno je iz tog resora.

"Naši partneri iz Izraela pokazali su veliku zainteresovanost za dolazak na srpsko tržište. Poručio sam im da će Vlada Srbije dati najveće podsticaje svim onim investitorima koji u Srbiji žele da otvore razvojne i istraživačke centre, kao što to želi izraelski 'Mobilikom'", rekao je Popović nakon sastanka.

Ocenio je da je Srbija izvanredna zemlja za ulaganje u sektor inovacija i IT jer ima odličnu kadrovsku bazu i talentovane mlade inženjere.

Zbog toga, navodi, "Mobilikom" želi da upravo u Srbiji otvori svoj evropski Centar za istraživanje i razvoj.

Naglasio je da bi dolazak ove kompanije na tržište Srbije doneo nova radna mesta za mlade inženjere, što bi uticalo na rast ekonomije i ostanak mladih u Srbiji.

"Kompanija 'Mobilikom' je globalni provajder komunikacionog rešenja za kritične misije. Oni su razvili svoju 4G tehnologiju – komunikaciju bez potrebe za bilo kakvom infrastrukturom, što je naročito korisno u slučajevima prirodnih nepogoda i katastrofa. Trenutno rade i na razvoju 5G mreže. Siguran sam da bi međusobna saradnja Izraela i Srbije doprinela daljem uspešnom razvijanju IT, inovacionog i tehnološkog sektora u Srbiji", zaključio je Popović.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво