Mihajlovićeva: April poslednji rok za most u Mladenovcu

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja infrastrukture Zorana Mihajlović je naložila "Putevima Srbije" da hitno preduzmu mere da obezbede državni put koji prolazi kroz Mladenovac u blizini škole, ležećim policajcima i dodatnom saobraćajnom signalizacijom. Ministarka je kritikovala preduzeće "MBA-Ratko Mitrović niskogradnja" zbog kašnjenja radova na rehabilitaciji mosta preko železničke pruge Beograd–Velika Plana u Mladenovcu.

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kritikovala je preduzeće "MBA-Ratko Mitrović niskogradnja" zbog kašnjenja radova na rehabilitaciji mosta preko železničke pruge Beograd–Velika Plana u Mladenovcu upozoravajući da se probijanje rokova neće tolerisati i da je april poslednji rok.

"Prema ugovoru izvođač je imao 75 dana da završi rehabilitaciju, a radovi traju gotovo 300 dana, što je nedopustivo. Još jednom upozoravam izvođača da svako kašnjenje sa radovima povlači plaćanje penala, kao i negativne reference za buduće poslove", rekla je Mihajlovićeva nakon obilaska radova, saopštilo je resorno ministarstvo.

"April je poslednji rok u kojem most mora biti u potpunosti u funkciji, jer je ova saobraćajnica od velikog značaja za građane Mladenovca", naglasila je Mihajlovićeva.

Ona je rekla da od "Puteva Srbije" očekuje da pojačaju nadzor na ovom projektu, kako bi radovi na mostu bili završeni do kraja aprila. 

Podsetila je da i da je nekoliko puta obilazila radove na ovom mostu i da nikad nije zatekla dovoljan broj radnika.

Ugovorena vrednost radova na rehabilitaciji mosta na državnom putu I B reda 25, preko železničke pruge Beograd–Velika Plana iznosi 89,3 miliona.

"Odmah obezbediti put u blizini škole u Mladenovcu"

Zorana Mihajlović je to naložila posle obilaska saobraćajnice u zoni OŠ "Kosta Đukić" u gradskoj opštini Mladenovac, a koja predstavlja jednu od "crnih tačaka" u ovoj opštini sa stanovišta bezbednosti u saobraćaju, saopštilo je resorno ministarstvo.

"U zoni škole svakodnevno prolazi oko 1.000 dece koja idu u školu ili vrtić, prelazeći put koji nije bezbedan. Tražila sam od 'Puteva Srbije' da odmah postave ležeće policajce i preduzmu sve druge mere kako bi deca bila bezbedna kad idu u školu", istakla je Mihajlovićeva.

Ministarka je rekla da je Vlada kao strateški cilj u oblasti bezbednosti u saobraćaju postavila da do 2020. nijedno dete ne pogine u saobraćaju i zato se mora posebna pažnja posvetiti "crnim tačkama" u zoni škola.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво