Izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti na proleće

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović navodi da u martu počinje gradnja stanova za pripadnike sektora bezbednosti. Lokacije su Beograd, Vranje, Niš, Kraljevo, Kragujevac i Novi Sad.

Zorana Mihajlović navodi da su lokacije na kojima mogu da se grade stanovi za pripadnike sektora bezbednosti pripremljene i da praktično 7.400 stanova može da počne da se gradi u drugom i trećem kvartalu godine, odnosno od marta, pa nadalje. 

"Pripremili smo lokacije na kojima mogu da se grade stanovi već od marta meseca, u šest gradova. Jedna lokacija je u Beogradu, zatim u Vranju, Nišu, Kraljevu, Kragujevcu, Novom Sadu", rekla je Mihajlovićeva za Tanjug, nakon druge sednice Nacionalnog saveta za izgradnju stanova za pripadnike sektora bezbednosti.

To, kako kaže potpredsednica vlade, nisu jedini gradovi koji su iskazali želju da se baš tamo grade stanovi za snage bezbednosti, to su učinili i Leskovac, Obrenovac, Kikinda, ali ima i drugih gradova gde postoje potrebe za izgradnjom stanova, poput Novog Pazara, Prijepolja, Užica, Čačka...

"Mi ćemo u narednom periodu razgovarati sa njima i tražiti od njih da nam ponude lokacije, koje naravno moraju da budu spremne, sa planskom dokumentacijom, sa određenom komunalnom infrastrukturom, o čemu ćemo takođe razgovarati na narednoj sednici", rekla je Mihajlovićeva.

Najmanja spratnost zgrada koje će se graditi za pripadnike sektora bezbednosti biće četiri sprata, a cena će biti u proseku 500 evra po kvadratnom metru, dok će, kako je rekla, izgradnja jedne zgrade trajati oko godinu dana.

"Sve to ćemo imati do detalja, tačno kako se subvencioniše, kako je kreditiranje, koliko učestvuje u tome država, a očekujem i da dobijemo model finansiranja od Ministarstva finansija i to ćemo imati za dve nedelje, kada budemo opet imali sednicu i verujem da ćemo onda krenuti da gradimo", rekla je potpredsednica vlade.

Gradovi koji su do sada iskazali potrebu da se i kod njih gradi su - Užice, Čačak, Leskovac, Novi Pazar, Pančevo, Pirot, Požarevac, Prijepolje, Valjevo, Zrenjanin, Bor i Zaječar.

Komisija za pripremu predloga programa izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, kojim je predsedavala predsednica Vlade Ana Brnabić, održala je drugi sastanak u zgradi Vlade Srbije.

Učesnici sastanka razgovarali su o aktivnostima radne grupe za praćenje i koordinaciju sprovođenja aktivnosti u vezi sa projektom izgradnje stanova, analizirali podatke o iskazanim potrebama pripadnika sektora bezbednosti, te razmatrali moguće finansijske modele za izvođenje tog projekta, saopšteno je iz kabineta predsednice vlade.

Zaključeno je da sastanci Komisije treba da se održavaju češće, kako bi učesnici mogli da razmotre sva otvorena pitanja u vezi sa projektom izgradnje stanova i da na njih predlože odgovarajuća rešenja u što kraćem roku.

Na sastanku su učestvovali ministri Zorana Mihajlović, Aleksandar Vulin, Nela Kuburović i ostali članovi Komisije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво