Purić kupio "Slogu" u Novoj Varoši

Vojko Purić novi je vlasnik meteloprerađivačkog preduzeća "Sloga" a. d. iz Nove Varoši, čiji su radnici gotovo mesec dana bili u štrajku.

Purić je u četvrtak na berzi otkupio 60 odsto ovog preduzeća i tako postao većinski vlasnik.

"Želim da postavim ovo preduzeće na zdrave noge, a već danas sam imao sastanak sa sindikatom ovog kolektiva kojima se duguje sedam plata. Dao sam nalog da se deblokira račun, a prvu platu dobiće za Božić", rekao je Purić.

Kaže da je obećao radnicima da će im isplatiti sve zaostale plate iako to nije njegova obaveza.

"Dogovorili smo se o dinamici, da u naredna tri meseca primaju po dve plate mesečno. Radnici me dobro poznaju i znaju da će to biti tako, tako da su prekinuli štrajk i od Božića krećemo sa radom, jer je preduzeće zapušteno. Zatekao sam urušen krov, isključenu struju i grejanje. Siguran sam da će to preduzeće biti ponos Nove Varoši, jer sam ga kupio da bi radili", istakao je Purić.

Osnovna delatnost preduzeća je proizvodnja auto-delova, hidraulike i pneumatika za teretna vozila, autobuse, traktor, poljoprivrednu mehanizaciju.

Firma je privatizovana sredinom 2015. godine kada je većinski vlasnik akcija postao Radenko Konad privrednik iz Vojvodine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво