Šta kupuju ruski turisti u Srbiji?

Novogodišnju atmosferu u Beogradu osam godina obogaćuje Festival rusko-srpskog zanatstva. Traje mesec dana, a izaziva veliku pažnju i turista kojih oko praznika u prestonici bude više od 30.000.

Babuške, samovare, ćilibar – to kupuju srpski turisti u Moskvi, a Rusi iz Srbije vole da ponesu neku bocu rakije.

"Kupuju i šajkače, vaše kape iz Prvog svetskog rata, zatim srpsku obuću – opanke", kaže Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin.

Neki od posetilaca festivala dolaze zbog marama, šalova i babuški, drugi su tu zbog krzna. Dolaze i iz inostranstva kako bi tamo odneli deo ruske kulture.

Faberžeovo jaje je uvek dobar poklon. "To je nešto što je deo tradicije i spoja više stvari koje predstavljaju istoriju, kulturu i tradiciju", rekao je direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović.

Duh Rusije u Srbiju kroz igru i pesmu doneli su i đaci škola "Sveti Sava" i "Ivo Andrić".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво