Zrenjaniski "Šinvoz" na putu oporavka

U zrenjaninskoj Fabrici za remont šinskih vozila "Šinvoz" konkurs za upošljavanje novih radnika je stalno otvoren. Zbog značajnog povećanja obima proizvodnje i poslovanja sa inostranim partnerima nedostaju radnici metalske struke, prvenstveno bravari i licencirani zavarivači. Ugovoreni su poslovi za narednih deset godina.

Tridesettrogodišnji bravar Siniša Todorović iz Elemira jedan je od oko 250 radnika fabrike šinskih vozila "Šinvoz" iz Zrenjanina.

Posao je dobio pre šest meseci nakon obuke i licenciranja za varioca, završenoj upravo u fabrici.

"Non-stop se traže zavarivači, imamo i školu zavarivanja koja je od skoro počela sa radom. Mi sada imamo licence, s tim što se polaže interni atest u firmi", kaže radnik Siniša Todorović.

Radnik Milan Bjeletić priča da nije bilo teško proći obuku.

"Ja sam u ovom poslu već desetak godina, znam mnogo toga i samo je bilo pitanje vremena kada ću dobiti taj papir", dodaje Milan Bjeletić.

Nakon svojevremeno lošeg poslovanja i stečaja, već nekoliko godina je zrenjaniski "Šinvoz" na putu oporavka.

Osim za domaće tržište, značajan deo proizvodnje usmeren je ka inostranstvu i posla ima za narednih deset godina.

Direktor "Šinvoz" Radomir Miljuš ukazuje da su u firmi trenutno u realizaciji dva velika ugovora.

"Jedan je sa 'Srbijavozom' vredan tri i po miliona evra, ugovor je na godinu dana i radi se o modernizaciji i remontu pet garnitura elektromotornih vozova. Drugi je ugovor potpisan sa multinacionalnom kompanijom 'Bombardije', za koje ćemo raditi narednih deset godina krovove i kabine za vozove koji će oni kompletirati u svojim fabrikama u zapadnoj Evropi", ističe Miljuš.

U zrenjaninskom "Šinvozu" narednih nedelja počeće montaža specijalizovane serijske proizvodne linije i planira se upošljavanje još oko 150 zavarivača i bravara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара