OTP banka kupila Vojvođansku banku

OTP banka Srbija, u vlasnistvu mađarske OTP banke, objavila je da je uspešno završila proces kupovine Vojvođanske banke.

OTP banka Srbija kao kupac i Nacionalna banka Grčke (NBG) kao prodavac zatvorili su finansijsku transakciju, zahvaljujući čemu je 100 odsto udela NGB-a u Vojvođanskoj banci i 100 odsto vlasništva u lizingu NBG-a, prešlo u vlasništvo OTP banke Srbije, saopštili su predstavnici mađarske OTP banke, OTP banke Srbija i Vojvođanske banke na konferenciji za novinare u Novom Sadu.

Kako je najavljeno, integracija će biti završena do proleća 2019. godine, a kao rezultat preuzimanja, tržišni udeo OTP banke Srbija će se povećati na 5,7 procenata, saopšteno je iz te bankarske kuće.

Bivši predsednik Izvršnog odbora OTP banke Srbija Predrag Mihajlović preuzeo je mesto predsednika Izvršnog odbora Vojvođanske banke.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво