Dočekan petomilioniti putnik na Aerodromu "Nikola Tesla"

Na Aerodromu "Nikola Tesla" dočekan je petomilioniti putnik za ovu godinu, što je rekord u 55 godina postojanja aerodroma. Do kraja 2017. očekuje se više od 5,3 miliona putnika, što će biti kruna pozitivnog trenda porasta broja putnika u poslednjih 18 meseci. Sve što radimo dovodi ljude u Srbiju i promoviše našu zemlju, što doprinosi tome da ima sve više putnika, a doprinosi i prihodima u budžetu, kaže premijerka Ana Brnabić.

Petomilioniti putnik je sportski novinar Nebojša Višković koji je jutros otputovao za London. On je kao nagradu dobio dve avionske karte za bilo koju evropsku destinaciju i godišnju propusnicu za laundž deo Aerodroma "Nikola Tesla".

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da su izvanredni rezultati poslovanja aerodroma posledica napora sadašnje i prethodne Vlade Srbije kao i pokazatelj da je Srbija na pravom putu.

"Beograd je postao sedište Transportne zajednice, a dobili smo i da jedini grad u svetu pored Ciriha, gde će se održati najveći svetski skup inovatora 'World Minds', bude u Beogradu", rekla je Brnabićeva.

"Sve što radimo dovodi ljude u Srbiju i promoviše našu zemlju, što doprinosi tome da ima sve više putnika i prihodima u budžetu", naglasila je Brnabićeva.

Kako je rekla – "Srbija je na pravom putu i sa svim što smo postigli biće lakše ići dalje".

Direktor aerodroma Saša Vlaisavljević je naveo da pre četiri godine aerodrom nije imao kapacitet da primi ovoliko putnika, kao i da je profit bio 125.000 evra.

"U ovoj godini bližimo se zaradi između 28 i 29 miliona evra, broj putnika veći je za 51 odsto", rekao je direktor aerodroma.

Vlaisavljević je ranije za RTS rekao da aerodrom ove godine ima najbolje poslovne rezultate u istoriji. Dobri rezultati proizvod su otvaranja novih linija prema Njujorku i Pekingu, a povećan je i broj operacija domaćeg prevoznika "Er Srbije".

"Zahvalan sam na podršci Vlade Srbije i na krilima 'Er Srbije' su nastali ovakvi rezultati. Uložili smo oko šest milijardi dinara sopstvenih sredstava bez kreditnog zaduženja u prethodne četiri godine", rekao je Vlaisavljević.

Prema njegovim rečima, 2017. je rekordna godina – i u broju putnika i u finansijskom smislu.

"Vrednost akcija na Beogradskoj berzi je otišla četiri puta više u odnosu pre četiri godine. Proširili smo kapacitet sa pet miliona putnika na sedam miliona putnika", istakao je Vlaisavljević.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je i predsednik Nadzornog odbora "Er Srbije", rekao je da je uspešno poslovanje Aerodroma dokaz ogromne promene nabolje, kako Beograda tako i Srbije.

"Kada sam učestvovao u dogovorima sa 'Etihadom', bili smo na ivici bankrota, a sad je ovo najbrže rastući aerodrom u regionu", rekao je Mali.

Dodaje da je ponosan kao Beograđanin što Beograd ima najbolji aerodrom, najbolju nacionalnu kompaniju i nikada veći broj gostiju.

"U novembru je nezaposlenost bila ubedljivo najmanja – 88.120 nezaposlenih. To su sve rezultati teških i nepopularnih odluka koje je donosio Aleksandar Vučić, a ja očekujem još bolja vremena i još više putnika", rekao je Mali.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež rekao je da je Beograd postao regionalni saobraćajni centar, kao i da je neprocenjiva vrednost onoga što je Aerodrom uradio za privredu Srbije.

"Koliko je samo poslovnih ljudi došlo, kao i turista, teško je izračunati koliki je to doprinos, a treba istaći i da je kargo saobraćaj sa ovog aerodroma uvećan skoro 270 puta od 2013. godine", rekao je Čadež.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво