Brnabić: Projekti sa Švajcarskom se poklapaju s prioritetima Vlade

Predsednica Vlade Srbija Ana Brnabić rekla je za RTS da je sa predsednicom Švajcarske razgovarala o tome kako je ta zemlja u prethodne tri godine udvostručila investicije u Srbiji.

Ana Brnabić je u intervjuu za RTS navela da švajcarske kompanije u Srbiji zapošljavaju 9.000 radnika.

"Pored toga, Švajcarska bilateralno veoma podržava Srbiju, pre svega u oblasti digitalizacije. Oni rade sa nama u Naučnotehnološkom parku u Beogradu, podržavaju nas u pravljenju akceleratora u Novom Sadu i Nišu", navela je premijerka Srbije.

Dodaje da se, u saradnji sa Švajcarskom, radi na modelu dualnog obrazovanja i podsetila je da je nedavno srpski ministar prosvete bio u poseti Švajcarskoj.

Sa Švajcarskom postoji mnogo projekata koji se poklapaju sa prioritetima Vlade Srbije, rekla je premijerka.

Brnabićeva je u Cirih otputovala iz Sofije, kako bi učestvovala na događaju "World Minds", a objavljeno je da će Srbija biti jedina zemlja, uz Švajcarsku, koja će postati svetski centar za tu organizaciju.

Kada je reč o susretima koje je u Bugarskoj imala sa premijerom Bojkom Borisovom, premijerka je istakla razgovore o infrastrukturi.

Navela je da Srbija završava južni krak "Koridora 10", što je važno za Bugarsku, kao i istočni krak ka Sofiji. Dodaje da se pričalo i o železničkom povezivanju kao i o auto-putu Niš–Priština–Tirana–Drač.

Ana Brnabić će sutra u parlamentu pred poslanicima obrazlagati Predlog budžeta. Kaže da će ga predstaviti sa velikim ponosom i da je videla kritike opozicije.

"Jedva čekam da odgovorim", rekla je premijerka i istakla da je budžet apsolutno razvojni.

Govoreći o kritikama o subvencijama, Brnabićeva kaže da postoji jasna analiza koliko dinar od subvencija donosi u budžet.

"To je nešto što ću sutra predstaviti u Skupštini", navela je premijerka.

Navodi da se mi takmičimo sa zemljama u regionu i u svetu za investicije i kaže da je to legitiman način borbe za nova radna mesta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво