Obustavljen postupak prodaje CIP-a

"Železnice Srbije" i javni izvršitelj postigli su dogovor i postupak prodaje Saobraćajnog instituta CIP je obustavljen.

Javni izvršitelj dostavio je "Železnicama Srbije", kao izvršnom dužniku, zaključak kojim obustavlja postupak sprovođenja plenidbe 100 odsto udela koje ova železnička kompanija ima u privrednom društvu Saobraćajni institut CIP.

Kako se navodi u saopštenju Železnica, ovim zaključkom nalaže se i ovlašćenom registratoru da izvrši brisanje založnog prava na 100 odsto udela koji "Železnice Srbije" imaju kao izvršni dužnik u Saobraćajnom institutu CIP.

Kako piše, sporazum o načinu izmirenja duga postignut je 1. decembra i njime su definisani način i model izmirenja obaveze "Železnica Srbije" prema izvršnom poveriocu.

Prodaju Saobraćajnog instituta CIP pokrenuo je javni izvršitelj, s obzirom na to da je ovo preduzeće 100 odsto u vlasništvu "Železnica Srbije", koje su osnivač CIP-a, a koje vode veliki broj radnih sporova sa zaposlenima.

Zbog izvršenja sudskih presuda po osnovu izgubljenih sporova, prema Zakonu o izvršenju i obezbeđenju, pristupilo se izvršenju i javni izvršitelj je pokrenuo postupak prodaje udela "Železnica Srbije" u CIP-u putem licitacije, koja je bila zakazana za 18. decembar, podseća se u saopštenju.

Tokom 2014. i 2015. godine postao je pravosnažan veliki broj sudskih presuda na ime nekoliko hiljada tužbi zaposlenih u najvećem broju iz 2009. i 2010. godine protiv "Železnica Srbije", koje su se odnosile na obračun i isplatu nadoknada za smenski rad.

U prethodne dve godine "Železnice Srbije" izmirile su po tom osnovu iznos od skoro dve milijarde dinara. Istovremeno, procenjuje se da su obaveze "Železnica Srbije" po tom osnovu još nekoliko stotina miliona dinara, piše u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи