Danska zabranjuje prolazak "Severnog toka 2" kroz svoje vode?

U Danskoj je usvojen zakon koji omogućava vlastima da zabrane prolazak gasovoda "Severni tok 2" kroz teritorijalne vode te države, ukoliko procene da postoji pretnja po nacionalnu bezbednost, prenosi agencija "Rojters".

Predložena ruta za "Severni tok 2" prolazi kroz teritorijalne vode Danske, ali konzorcijum koji gradi gasovod istražuje i alternativnu rutu severno od danskog ostrva Bornholm, kojom bi se zašlo u međunarodne vode i time zaobišla danska zabrana.

Gasovod "Severni tok 2" trebalo bi da bude pušten u rad krajem 2019. godine, i da doprema gas od obale Rusije ispod Baltičkog mora do Nemačke.

Planirana su dva kraka gasovoda, od kojih će svaki biti kapaciteta od 27,5 milijardi kubnih metara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи