NIS predstavio dostignuća programa "Zajednici zajedno"

U poslovnom centru NIS-a u Novom Sadu predstavljeni su rezultati saradnje NIS-a i lokalnih zajednica iz cele Srbije, sa kojima kompanija već devet godina razvija saradnju kroz program "Zajednici zajedno".

Svečanosti su prisustvovali generalni direktor kompanije NIS Kiril Tjurdenjev, potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, gradonačelnici i predsednici 11 opština i gradova u kojima NIS obavlja delatnost – Beograd, Novi Sad, Čačak, Niš, Pančevo, Zrenjanin, Kikinda, Kanjiža, Srbobran, Žitište i Novi Bečej, kao i nosioci i korisnici projekata koji su realizovani u prethodnom periodu.

Na svečanom događaju je predstavljeno svih 11 opština i gradova koji su obuhvaćeni programom, kao i projekti i sredstva uložena u njihov razvoj u proteklih devet godina.

Generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev istakao je da se "uspešno poslovanje svake kompanije meri brojkama, ali je njena prava vrednost u onome što ostaje, što je uloženo u budućnost i zajednicu u kojoj radimo i živimo".

"Već devet godina NIS nije samo veliki poslovni sistem koji proizvodi i prodaje, već i dobar korporativni građanin, bliski komšija i prijatelj koji doprinosi razvoju 11 opština i gradova u Srbiji. Sa velikim ponosom gledamo kako nekadašnje ideje i projekti postaju realni, bolji deo života u mestima sa kojima sarađujemo", naveo je Tjurdenjev.

Zamenik predsednika Pokrajinske Vlade Đorđe Milićević izjavio je da je kroz program "Zajednici zajedno" na teritoriji AP Vojvodine podržano je 758 projekata.

"Kroz program ‘Zajednici zajedno', koji NIS od 2009. godine sprovodi svake godine, na teritoriji AP Vojvodine podržano je 758 projekata i uloženo više od 735 miliona dinara u razvoj kulture, nauke, obrazovanja, ekologije, javnog zdravlja, socijalne zaštite i sporta", naglasio je Milićević.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević uveren je da će saradnja u okviru programa "Zajednici zajedno" svake godina donositi sve bolje rezultate.

"Sinergija, strateška saradnja, kako god nazvali naš odnos, najvažnije je da on donosi rezultate koji su često odmah vidljivi, da donose napredak naših krajeva u oblasti kulture, sporta, nauke, zaštite životne sredine, socijalne zaštite. Zato sam uveren da će naša saradnja svake godine donositi sve bolje rezultate", istakao je Vučević.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović naveo je da je značaj programa "Zajednici zajedno" pre svega u najvišem stepenu društvene odgovornosti koju NIS pokazuje.

"Osam godina zajedničkog rada, 67 projekata, preko 70 miliona dinara za oblast obrazovanja, kulture, socijalne zaštite, podrške i pomoći deci, mladima, bolesnima je nešto što smo radili zajedno i na čemu smo vam neizmerno zahvalni", ukazao je Bulatović.

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović naglasio je da je projekat "Zajednici zajedno" dobar primer svim kompanijama.

"Ovaj projekat je nešto što daje dobar primer svim kompanijama u Srbiji kako mogu da ulaganjem u društvo u kome rade i žive njihovi zaposleni, da doprinesu boljem kvalitetu života svih", zaključio je Mladenović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи