Simens preuzima srpskog dobavljača šinskih vozila

Kompanija "Simens" saopštila je da planira da preuzme srpskog proizvođača delova karoserije za šinska vozila – "Milanović inženjering".

Zaključenje posla očekuje se početkom 2018. godine, uz prethodno usaglašavanje u pogledu zakonske regulative o zaštiti konkurencije.

Kako se navodi u saopštenju, kompanija sa sedištem u Kragujevcu specijalizovala se poslednjih godina za proizvodnju aluminijumskih komponenata za železničku industriju.

"Milanović inženjering" osnovan je 2001. godine, a 2016. zabeležio je obrt od 15,3 miliona evra i trenutno upošljava oko 430 radnika.

"Preuzimanjem kompanije 'Milanović inženjering', 'Simens' ojačava svoju svetsku mrežu proizvodnje u oblasti železničke industrije, kao i poziciju lokalne kompanije na ovom tržištu", napominje nemačka kompanija.

Generalni direktor kompanije "Simens Srbija" Udo Ajhlinger kaže da se nemački gigant oslanja na znanje koje je pronašao u Kragujevcu. "Posle četrnaest godina uspešnog poslovanja u 'Simensovoj' fabrici u Subotici, ponosni smo što ćemo imati drugu fabriku u Srbiji", ističe Ajhlinger.

Ajhlinger kaže da je uveren da će, zahvaljujući poslovnoj saradnji sa "Simensom" i savremenim proizvodnim kapacitetima kojima raspolaže, fabrika "Milanović inženjering" u narednom periodu postati važan centar za proizvodnju komponenata za šinska vozila.

Vlasnik "Milanović inženjeringa" Bratislav Milanović smatra da je pozitivna radna klima u porodičnoj firmi posebna korporativna karakteristika te fabrike.

"Upravo to je razlog što je ova firma vremenom postala prepoznatljiva u svetu šinskih vozila po kvalitetu proizvoda i cenovnoj konkurentnosti", kaže Milanović.

"Dolazak 'Simensa' predstavlja povratak industrije u Kragujevac, a meni daje mogućnost da radim na daljem razvoju, dovođenju novih partnera i transferu tehnologije u naš region", naglašava Milanović, zaključuje se u saopštenju nemačke kompanije.

Predsednik Aleksandar Vućić čestitao je rukovodstvu Simensa na uspešno obavljenom poslu i planovima za dodatne investicije u Šumadiji. 

Svaka treća vetrenjača u Evropi se vrti zahvaljujući vetrogeneratoru koji je proizveden u Simensovoj fabrici u Subotici, koja zapošljava 1.500 ljudi. Širenje poslovanja u Srbiji je veoma značajno jer Simens ne uzima državne subvencije.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво