Mihajlovićeva: Eksim banka Turske želi da finansira projekte

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa generalnim direktorom Eksim banke Turske Adnanom Jildirimom o podršci Turske izgradnji auto-puta Beograd-Sarajevo i projektima rehabilitacije puteva u Raškoj oblasti.

Sastanak, kojem je prisustvovao i ambasador Turske Tanžu Bilgič, predstavlja nastavak razgovora započetih tokom posete predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji, gde je podrška Turske realizaciji ovih projekata bila jedna od tema razgovora predsednika Srbije i Turske, saopštio je kabinet potpredsednice vlade.

Mihajlovićeva je rekla da je za početak radova na rehabilitaciji saobraćajnica koje povezuju Novi Pazar sa Tutinom i Sjenicom značajno da Srbija od turske Eksim banke dobije što povoljnije uslove finansiranja, budući da već postoji urađena projektna dokumentacija.

"Kad je reč o auto-putu Beograd-Sarajevo, trasa kroz Srbiju je već poznata i nastavlja se na trasu Koridora 11 od Požege, gde je potrebno izgraditi još oko 60 kilometara do granice sa Bosnom i Hercegovinom. Za nas je veoma značajno to što se potpisivanjem pisma o namerama Turska aktivnije uključila u realizaciju projekta i da ćemo zajedno dogovarati naredne korake", rekla je Mihajlovićeva.

Jildirim je rekao da turske građevinske kompanije imaju veliko iskustvo u realizaciji infrastrukturnih projekata i da su u svetu prepoznatljive po kvalitetu izvedenih radova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво