Komercijalna banka: Dobit od 56 miliona evra

Komercijalna banka je saopštila da je u prvih deset meseci ove godine nastavila sa pozitivnom tendencijom u svom poslovanju i zabeležila dobitak pre oporezivanja u iznosu od šest milijardi i 634 miliona dinara, odnosno oko 56 miliona evra, što je više od dobitka planiranog Biznis planom.

Očekuje se da će se ovako pozitivni trendovi u poslovanju Komercijalne banke nastaviti i do kraja godine, navodi se u saopštenju i dodaje da je uspešno i stabilno poslovanje Komercijalne banke u 2017. godini zasluga pre svega svih zaposlenih u Banci.

"Po visini akcionarskog kapitala, Komercijalna banka je i dalje na visokom drugom mestu na bankarskom tržištu. Kada je u pitanju stabilnost poslovanja, Banku trenutno karakteriše nadprosečna likvidnost i kapitalizovanost. U prilog tome govori i pokazatelj adekvatnosti kapitala koji iznosi 27 procenata, što je značajno iznad regulatornog limita koji propisuje Narodna banka Srbije", piše u saopštenju.

Kako je navedeno, Komercijalna banka je po visini devizne štednje dugogodišnji lider na srpskom finansijskom tržištu i ta pozicija je još jednom potvrđena.

"Nivo štednje u Banci na dan 31. oktobra ove godine iznosio je više od 1,6 milijardi evra, što jasno govori o poverenju građana Srbije u Komercijalnu banku. O tom poverenju jasno govori i podatak da Komercijalna banka ima više od milion klijenata", saopšteno je iz Banke.

Komercijalna banka je i jedan od regionalnih bankarskih lidera, jer njenom poslovnom uspehu doprinose i supsidijari - Komercijalna banka Banja Luka i Komercijalna banka Budva.

Komercijalna banka, koja ima sistemski značaj u finansijskom sistemu Srbije, sa uspehom je realizovala reorganizaciju svoje poslovne mreže, koja broji više od 200 ekspozitura i lansirala niz novih usluga, posebno u segmentu digitalnog bankarstva, navodi se u saopštenju.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво