Brnabićeva sa sindikatima "Pošte": Isplata zarada iz dobiti

Premijerka Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima reprezentativnih sindikata JP "Pošta Srbije" i v. d. direktorkom tog preduzeća Mirom Petrović, a na sastanku je dogovoreno da je prihvatljivo rešenje da se isplata zarade zaposlenima obavi iz dobiti preduzeća, kao i prethodnih godina.

Na sastanku je dogovoreno i da se izvrši dodatna analiza poslovanja preduzeća i da se nastavi dijalog u vezi sa daljim održivim rastom socijalno-ekonomskog položaja zaposlenih, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

"Cenim izuzetne napore poštanskih radnika koji redovno pružaju usluge svim građanima Srbije, pa i onima u najudaljenijim krajevima naše zemlje", izjavila je Brnabićeva posle sastanka na kome je analizirana situacija u tom preduzeću i materijalni položaj zaposlenih.

Kako se navodi, Vlada Srbije uvažava činjenicu da su plate u ovom preduzeću zamrznute od 2011. godine, kao i da su zaposleni podneli teret Smera fiskalne konsolidacije započetih 2014. godine.

Brnabićeva je sindikate obavestila da je Vlada posvećena nastavku reforme sistema plata zaposlenih u javnim službama.

Apelovala je na razumevanje da se započeta reforma nastavi, nakon čega će fokus u potpunosti biti na reformi javnih preduzeća, procesu koju je u nekim javnim preduzećima već počeo, i koji treba da donese veću efikasnost, bolji standard zaposlenih, ali i veći priliv u budžet Srbije.

Započeti razgovori nastaviće se u narednim nedeljama, navodi se u saopštenju.

"Pošta Srbije" je jedno od javnih preduzeća koje pozitivno posluje i redovno uplaćuje novac u budžet Republike Srbije.

Na jučerašnjoj sednici Vlade, potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je obavestio članove Vlade o trenutnoj situaciji u JP "Pošta Srbije" i zahtevima zaposlenih.

Juče je predsednica Vlade održala i sastanak sa ministrom bez portfelja zaduženim za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća, Milanom Krkobabićem i v. d direktorkom JP "Pošta Srbije" Mirom Petrović.

Na tom sastanku je postignut dogovor da je prihvatljivo rešenje da se isplata zarade zaposlenima obavi iz dobiti preduzeća.

Predsednica Vlade danas je pismom obavestila predstavnike reprezentativnih sindikata "Pošte Srbije" o ishodu tih razgovora, navodi se u saopštenju.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 13. nov 2017, 14:30)
anonymous [neregistrovani]

Pardon

Ne traze oni zaradu,nego vracanje smanjenih (oduzetih) plata,ako ste razumeli.