Radnici "Goše" ponovo u štrajku

Radnici Fabrike šinskih vozila "Goša" iz Smederevske Palanke sprečili su novog generalnog direktora Radišu Savića da uđe u fabriku jer su, kažu, nezadovoljni njegovim imenovanjem. Novog direktora, umesto dosadašnjeg Milutina Šćepanovića, postavila je kiparska kompanija "Lisnard holding", koja je od marta vlasnik "Goše".

Nisu prošla ni dva meseca od okončanja prethodnog, a radnici su stupili u novi štrajk. Nije im jasno zašto je vlasnik smenio generalnog direktora i postavio novog, osam dana uoči ročišta u Privrednom sudu u Požarevcu, gde će rukovodstvo Fabrike pokušati da spreči stečaj.

"Mi imamo samo dve pretpostavke koje mogu da budu. Jedna pretpostavka je da oni znaju da neće doći do stečaja pa postavljaju novog generalnog direktora, a druga je da oni znaju da će doći do stečaja pa stavljaju tog Radišu Savića, koji je pravnik. Verovatno pokušavaju da preko njega obave neke poslove koje Milutin Šćepanović ne bi obavio", kaže Milan Vujičić, predsednik ASNS-a. 

U "Goši" ima posla. Potpisan je ugovor sa stranim partnerom za posao u naredne četiri godine, za izradu 27 putničkih vagona, čija je vrednost 25 miliona evra, kao i za izradu 1.000 teretnih vagona u vrednosti od 55 miliona evra.

Iako ima posla, dugovanja "Goše" premašuju njenu vrednost na tržištu gotovo deset puta. Zahtev za stečaj pokrenula je zemunska firma "AA kapital konsalting 2017", koja je od jedne od ćerki-firmi prethodnog slovačkog vlasnika otkupila dug u vrednosti od 400.000 evra.

Otvorenim pismom, radnici i rukovodstvo fabrike tražili su pomoć predsednika i premijerke kako fabrika od koje, podsećaju, Smederevska Palanka živi, ne bi otišla u stečaj.

Inače, predsednica Vlade demantuje navode da njen brat i ona imaju bilo kakve veze sa firmom koja je tražila "Gošin" stečaj.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара