"Železara" nije u obavezi da vrati državnu pomoć

Evropski komesar za susedsku politiku i proširenja Johanes Han obavestio je premijerku Srbije Anu Brnabić da je završena analiza o davanju državne pomoći "Železari" u Smederevu i da je procenjeno da "Železara", sada u vlasništvu "Hestila", nije u obavezi da vrati državnu pomoć koju je primala u prošlosti.

Kako se navodi u saopštenju Delegacije Evropske unije u Srbiji, Komisija je bila u obavezi da izvrši tu analizu zbog obaveza Srbije u okviru Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju da se poštuju pravila EU u oblasti državne pomoći, posebno za kompanije u restrukturiranju, navodi se u saopštenju.

Analiza je potpuno nezavisna forma od nedavnog slučaja antidampinga, koji je takođe završen za pozitivnim ishodom po "Železaru" u Smederevu.

"Zahvaljujemo vlastima Srbije na veoma dobroj saradnji tokom procesa", ističe se u saopštenju Delegacije EU u Srbiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи