"Stabilno poslovanje 'Agrokorovih' preduzeća u Srbiji"

Sekretar Udruženja za trgovinu Privredne komore Srbije Žarko Malinović kaže za RTS da je "Agrokor" u ovakvom stanju nemoguće sačuvati i da može doći do njegovog usitnjavanja i prodaje imovine. Napominje da nema mesta za strah jer se radi se o kvalitetnim preduzećima koja imaju stabilnu poslovnu klimu.

Žarko Malinović je gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da je, kada je u pitanju poslovanje "Agrokorovih" preduzeća u Srbiji, situacija stabilna.

"Vlada Srbije nastavila je sa aktivnostima praćenja situacije i kreiranja ambijenta u kojem je nemoguće zloupotrebiti situaciju u preduzećima. Sve obaveze prema radnicima u Srbiji se izmiruju redovno i mi to pratimo", kaže Malinović.

Ističe da nema razloga za strah za radna mesta u Srbiji.

"Može doći do promene vlasništva, ali se radi o preduzećima koja su stabilna. 'Merkator' sada traži 150 radnika. Radi se o kvalitetnim preduzećima koja imaju stabilnu poslovnu klimu", napominje Malinović.

Kaže da situacija u Zagrebu mora da se prati i da će PKS i Vlada Srbije biti proaktivni kako bi doneli dobre odluke.

"'Agrokor' je u ovakvom stanju nemoguće sačuvati i očekujem da će doći do njegovog usitnjavanja i prodaje imovine. Domaći investitori prepoznali su da ove kompanije imaju tržišni potencijal i bitno je da kupac bude neko kredibilan u poslu", smatra Žarko Malinović.

Kaže da ako dođe do stečaja "Agrokora" to ne bi bilo loše za Srbiju, jer bi tako akcije postale deo stečajne mase.

"Ukoliko ne dođe do nagodbe, do juna mora da se reši situacija", ističe Malinović.

Dodaje da je PKS u saradnji sa Vladom Srbije još u aprilu napravio sastanak sa dobavljačima "Merkatora" kako bi se uspostavila redovna transparentna komunikacija.

"Veliki dobavljači imaju jasan dogovor sa kompanijom, a mali dobavljači su nam na prvom mestu i pozivamo ih da se jave ako imaju problema", kaže Malinović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи