Dodeljene nagrade "Cvet uspeha za ženu zmaja"

Udruženje poslovnih žena Srbije dodelilo je jedanaesti put zaredom nagradu "Cvet uspeha za ženu zmaja" najboljim preduzetnicama u Srbiji. U glavnoj kategoriji "najevropskija ženska firma" nagrade su dobile dve preduzetnice – Aleksandra Bogunović, suvlasnica kompanije "Bexing" iz Beograda, i Milena Srećković, suvlasnica preduzeća "SET" iz Šapca.

Na svečanosti u pozorištu "Madlenijanum" titulu "žena zmaj", ove godine ponelo je devet preduzetnica od 24 nominovane iz cele zemlje.

Komisija je odlučila da sedam kandidatkinja dobije specijalna priznanja za doprinos razvoju ženskog preduzetništva u različitim segmentima poslovanja.

"Veliko je zadovoljstvo kada vidimo da su firme koje su nagrađene uspele, da su internacionalizovale svoje znanje i uprkos svi preprekama koje im ne idu na ruku, one opstaju i što je najveći kuriozitet one napreduju", ističe Sanja Popović Pantić, predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije.

Ona je istakla da je za 11 godina koliko se dodeljuje titula "žena zmaj" promovisano 400 žena a 112 njih je ponelo ovo priznanje.

"Iz godine u godinu kandidatkinje za ovu nagradu su najbolji reprezenti uspešnog ženskog preduzetništva", istakla je Popović Pantić.

Dobitnica nagrade u kategoriji "najevropskija ženska firma" Aleksandra Bogunović kaže da pored toga što je žena u muškom poslu, jer se njena kompanija bavi proizvodnjom vatrogasnih kamiona, navikla na "borbu" u muškom svetu poslovanja.

"Ja sam druga generacija u ovoj firmi i već 27 godina se naši kamioni nalaze na ulicama Srbije, Republike Srpske, Makedonije , Crne Gore čak i nekim afričkim gradovima", ističe Sinadinovićeva.

Cilj nagrade je, prema rečima organizatora, da se afirmišu uspešne preduzetnice kako bi se doprinos njihovih firmi učinio vidljivijim u ekonomskom razvoju Srbije.

Ministarstvo privrede i Evropska banka za obnovu i razvoj podržali su ovu manifestaciju. 

"Pre svega, ministarstvo pruža podršku preduzetništvu generalno, ženskom preduzetništvu kroz programe i projekte koje sprovodi. U ovom trenutku otvoren je program za razvojna preduzeća koji realizujemo sa fondom za razvoj i pogotovo se radujemo da se firme zainteresuju za ovaj program", napominje Katarina Obradović Jovanović, pomoćnica ministra privrede.

Žensko preduzetništvo, kao neiskorišćen resurs, prepoznato je kao jedan od prioriteta u Strategiji za razvoj malih i srednjih preduzeća. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво