Karić: Srbija lokomotiva regiona

Predsednik BK grupacije i Udruženja industrijalaca Srbije Bogoljub Karić ocenio je da je Srbija lokomotiva razvoja celog regiona.

"Danas više ne važi da moramo da uskočimo u poslednji vagon ili voz. Srbija je lokomotiva koja vuče čitav region za sobom ka EU. Možemo da budemo ponosni da smo uspeli za par ovih godina da potpuno promenimo sliku i privredu", rekao je Karić na 17. Ekonomskom samitu Srbije pod nazivom "Mapa puta ka unapređenju konkurentnosti".

Srbiju danas više ne zaobilaze najveće kompanije iz Evrope i sveta, već naprotiv, dolaze u našu zemlju zato što je ona stabilna i kvalitetna država, rekao je Karić.

Srbija, dodao je, ima i kvalitetnu radnu snagu.

Prema njegovom mišljenju, potrebno je u Srbiji podstaći privatni biznis, više porodičnih preduzeća, kao što je slučaj u Italiji ili Nemačkoj, gde su ona stub privrede.

Upitan da li je i dalje zainteresovan za kupovinu PKB-a, Karić je rekao da polaže veliku nadu u srpsku poljoprivredu.

Za njega je to, kaže, "fabrika bez krova" koji bi u Srbiji godišnje mogla da proizvede milijarde evra.

"Zainteresovan sam za sve što može da pokrene razvoj naše zemlje, za izgradnju jeftinih stanova, razvoj agroindustrije, a spreman sam da stavim na raspolaganje svoje iskustvo u korist zemlje", zaključio je Karić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи