Stabilno poslovanje Agrokorovih firmi u Srbiji

Država Srbije je apsolutna spremna da u svakom trenutku iskoristi sve mehanizme da zaštiti deo privrede koji je vezan za poslovanje sa hrvatskim “Agrokorom”, rekao je državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović.

"Vlada Srbije na nivou sata prati šta se dešava u Hrvatskoj po pitanju 'Agrokora'. I danas sam bio u kontaktu sa ljudima koji upravljaju firmama u Srbiji koje su u sastavu 'Agrokora' i oni uveravaju da nema razloga za bilo kakvu brigu", rekao je Stevanović u Agenciji za privredne registre.

Ponovio je da će država da učini sve da zaštiti poslovanje tih kompanija.

Registratorka u Registru finansijskih izveštaja i boniteta Ružica Stamenković je istakla da podaci koje je prikupio APR o osam kompanija u Srbiji koje su u sistemu "Agrokora" pokazuju da četiri od njih pozitivno posluju - "Dijamant", "Frikom", "Nova sloga" i "Super kartica".

"'Merkator S' je prošle godine prvi put poslovao negativno, kao i 'MG mivela' i 'Ideja nekrentine'", kazala je Stamenković.

"Dijamant", "Frikom" i "Nova sloga", kako je precizirala, imaju visoku solventnost i likvidnost i ne vide se posledice dešavanja u "Agrokoru" koji je u finansijskim problemima i pod prinudnom upravom koju je uvela hrvatska vlada.

Dodala je da je "Merkator S", najveća firma u Srbiji u sastavu "Agrokora" koja zapošljava 8.830 ljudi, prošle godine imao gubitke, dok je 2015. bio u plusu, ali da smatra da će ove godine biti bolji poslovni rezultati tog trgovinskog lanca.

"Ako i država učini sve da zaštiti 'Agrokorove' firmi u Srbiji nema mesta za brigu", ocenila je Stamenković.

U Beogradu je prinudni upravnik "Agrokora" Ante Ramljak o poslovanju firmi u Srbiji u sastavu tog koncerna razgovarao sa premijerkom Srbije Anom Brnabić i ministrima trgovine i poljoprivrede Rasimom Ljajićem i Branislavom Nedimovićem.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво