Popović i Li o važnosti projekta Industrijskog parka u Beogradu

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i ambasador Kine Li Mančang ocenili su da je jedan od najvažnijih projekata u saradnji dve zemlje izgradnja Industrijskog parka u Beogradu.

"Ovaj projekat je rezultat dogovora predsednika Srbije i Kine, Aleksandra Vučića i Si Đinpinga. To je važna politička poruka i podrška da ovaj projekat realizujemo što efikasnije u najboljem interesu dve zemlje", rekao je Popović, saopšteno je iz njegovog kabineta.

On je izrazio nadu da će dve strane u najkraćem roku postići saglasnost oko detalja komercijalnog ugovora koji će pratiti izgradnju industrijskog parka.

"Očekujem da ćemo veoma brzo usaglasiti sve detalje oko ovog pitanja i da bi izgradnja parka mogla da započne 2018. godine", rekao je Popović, koji je predsednik Radne grupe za izgradnju industrijskog parka.

Ambasador Kine istakao je da izgradnja industrijskog parka doprinosi jačanju suštinske saradnje Srbije i Kine i naroda dve zemlje.

Li je istakao da Srbija ima aktivno učešće u inicijativi "Pojas i put" i da kineska vlada visoko ceni doprinos Srbije razvoju te inicijative.

On je naglasio da kineska državna kompanija China Road and Bridge Corporation, kojoj je poveren projekat izgradnje industrijskog parka, ima veliko međunarodno iskustvo i da je reč o profesionalnoj kompaniji koja je sposobna da ovaj strateški projekat dovede do kraja.

Popović je izrazio zahvalnost Kini na principijelnoj podršci u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije po pitanju Kosova i Metohije. "Isto tako, zvanični Beograd pruža snažnu podršku politici 'jedne Kine'", rekao je Popović.

Ambasador Li se zahvalio ministru Popoviću na podršci koju Srbija pruža Kini po svim međunarodnim pitanjima značajnim za njegovu zemlju. On je izrazio uverenje da će Srbija i Kina nastaviti sa pružanjem uzajamne podrške, uz ocenu da odnose dve zemlje odlikuje "čelično prijateljstvo", navedeno je u saopštenju.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 18. okt 2017, 20:45)
Milos [neregistrovani]

komentar

Srbiju i Kinu veze iskreno prijateljstvo!